Produkcija

Supermarket kulture: Specijal o Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović” (drugi deo)

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije.

U drugom izdanju emisije "Supermarket kulture" nastavljamo da govorimo o Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović". Tokom trajanja festivala razgovarali smo sa glumcima koji su bili proglašeni glumcima večeri od strane stručnog žirija ili žirija publike, Darom Džokić, Branislavom Tomaševićem i Anitom Mančić. Sa Darom Džokić smo razgovarali o porukama koje šalje predstava “Rolerkoster”, o važnosti pozorišta u vreme hipokrizije, kao i o nedostatku vere u modernom društvu. Sa Branislavom Tomaševićem razgovarali smo o nagradi za glumca večeri, o liku Alojza Kavrana, koji je tumačio, o pozorišnim festivalima u Srbiji i o tome koliko umetnost može pomoći da rata više ne bude. 

U predstavi "Rolerkoster" istakao se i mladi glumac Teodor Vinčić, sa kojim smo razgovarali o utiscima nakon odigrane predstave, o pripremama za predstavu, izazovnosti lika robota Šile i porukama koje se mogu izvući iz odnosa lika Šile i lika Ljiljane. Razgovarali smo i sa rediteljkom predstave, Milicom Kralj, koja nam je govorila o političkoj korektnosti, o odnosu roditelja i dece u savremenom svetu. Osvrnuvši se na tadašnja dešavanja u vezi sa Pozorištem “Boško Buha” iz Beograda, kada je trebalo da bude izmešteno iz zgrade u kojoj se nalazi od svog osnivanja, govorila je o važnosti pozorišne umetnosti.

Poslušajte drugo izdanje emisije "Supermarket kulture" – Specijal o Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović”

Projekat „Supermarket kulture”, koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca, a čiji je deo i ova emisija, ima za cilj da afirmiše kulturne vrednosti i stvaralaštvo, da predstavlja stvaraoce i umetnike, ali i da obrađuje ključne teme od značaja za položaj kulture i umetnosti u društvu i našoj lokalnoj zajednici, da pruži podršku i istakne važnost kulturne politike za budućnost našeg društva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.