Kultura

I treće festivalske večeri ista odluka stručnog i žirija publike (FOTO)

Foto: S. Lisac/Boom93

Foto: S. Lisac/Boom93

Treće večeri 28. Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ Atelje 212 izveo je predstavu „Otac“ Florijana Zelera, u režiji Paola Mađelija.

I treće festivalske večeri žiri publike i stručni žiri imao je istu odluku. Najbolji glumac večeri je Vojislav Voja Brajović, koji je tumačio ulogu Andreja.

Foto: S. Lisac/Boom93

Italijanski dramski umetnik Paolo Mađeli se nakon pauze od 35 godina ovom predstavom vratio na scenu Ateljea 212. 

"Otac" je drugo delo iz kultne trilogije francuskog pisca Florijana Zelera. 

Donosi priču o procesu starenja, propadanju uma čoveka koji pati od demencije, o ljubavi i brizi njegove ćerke, ali i o patnji jedne porodice prouzrokovanoj Andrejevim stanjem. Ova psihološka drama i samu publiku dovodi do pitanja koja je verzija događaja prava.

Foto: S. Lisac/Boom93

Pored Vojislava Brajovića, uloge tumače Hana Selimović, Ivan Mihailović, Isidora Simijonović, Dragana Varagić i Marko Grabež.

Alternativni bend “Koikoi”, čiji je pevač i gitarista Marko Grabež, komponovao je muziku za ovu predstavu.

Foto: S. Lisac/Boom93

Četvrte takmičarske večeri, 4. aprila, Centar za kulturu Tivat izvešće predstavu "Ćelava pevačica" Ežena Joneska u režiji Jagoša Markovića.

Podsetimo, prve takmičarske večeri nastupilo je Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom “Švejk”, u režiji Veljka Mićunovića. Druge takmičarske večeri predstavom “Razvojni put Bore Šnajdera”, u režiji Egona Savina, predstavilo se Jugoslovensko dramsko pozorište.

Glumac prve takmičarske večeri bio je Ozren Grabarić, koji je tumačio ulogu Jozefa Švejka, a druge Nenad Jezdić, koji je tumačio ulogu Bore Šnajdera.

Foto: S. Lisac/Boom93
Foto: S. Lisac/Boom93
Foto: S. Lisac/Boom93