Društvo

Vesti koje su obeležile proteklu nedelju

Foto: S.LIsac

Foto: S.LIsac

Pogledajte vesti o kojima je redakcija Boom 93 pisala prethodne sedmice.

Protest u Smederevu: Od nas hoće da naprave rudnik, ali znate šta - Malo su se prevarili (FOTO+VIDEO)

U Smederevu je na Trgu republike održan protest protiv iskopavanja litijuma i izgradnje rafinerije u ovom gradu. Skupu je prisustvovalo, prema proceni organizatora, oko 3 hiljade ljudi.

Kako energetska pića mogu uticati na vaše zdravlje: Saveti lekara iz hitne pomoći 

U današnjem svetu, energetska pića su postala gotovo svakodnevni deo naših života, ali koliko su zapravo bezbedna za naše zdravlje? Da bismo dobili odgovor na ovo pitanje, razgovarali smo sa Milanom Stevanovićem, lekarom urgentne medicine u hitnoj pomoći u Požarevcu. Dr Stevanović je podelio svoje stručno mišljenje o kratkoročnim i dugoročnim efektima energetskih pića, kao i o simptomima prekomerne konzumacije. Takođe smo razgovarali i da li se uticaj ovih pića razlikuje između odraslih i dece.

Koliko koštaju osnovne pripreme za školu

Caption

Do početka školske godine ostalo je nepunih mesec dana. Knjižare su već opremljene školskim priborom, a roditelji se psihički pripremaju za kupovinu koja može biti stresna. Kupuje se na rate, odloženo, novo, polovno. Za kvalitetniju školsku opremu potrebno je izdvojiti skoro prosečnu platu u Srbiji. Ako želite da uštedite i izbegnete nepotrebne troškove, Boom vam donosi nekoliko korisnih saveta.

Poznati neki od izvođača za LJKI

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Ljubičevske konjičke igre ove godine biće održane od 30. avgusta do 1. septembra. Kako Boom 93 nezvanično saznaje na 61. Ljubičevskim konjičkim igrama, između ostalih, nastupiće Miroslav Ilić, pevač narodne muzike i Saša Kovačević, pevač zabavne muzike. 

Kako jedno udruženje može da menja svet: Inspirativna priča o Protoku 21 (VIDEO)

Caption

Udruženje Protok 21 iz Smedereva postoji već devet godine i za to vreme aktivistkinje u ovom udruženju prepoznale su da nivo svesti o očuvanju životne sredine i zagađenom vazduhu i dalje kaska i preuzele na sebe da probaju da pomognu u menjanju narativa.