Moj grad

Uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta: Nabavka nameštaja obustavljena; Softver će raditi firma iz Beograda

FOTO: Youtube/Screenshot

FOTO: Youtube/Screenshot

Gradska uprava Grada Požarevca u avgustu je raspisala dve javne nabavke za realizaciju projekta „Uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u Gradskoj opštini Kostolac“.

Javna nabavka čiji je predmet bila nabavka kancelarijskog nameštaja za realizaciju navedenog projekta je obustavljena zbog toga što do predviđenog roka nije dostavljena nijedna ponuda. 

Predmet druge javne nabavke jeste nabavka softvera za realizaciju projekta „Uspostaljanje jedinstvenog upravnog mesta u Gradskoj opštini Kostolac“.

Ponudu je dostavio samo jedan ponuđač – Prosmart DOO iz Beograda, kome se, kako se navodi u Odluci, dodeljuje ugovor.

Vrednost ugovora bez PDV-a je 2.300.000 dinara, koliko iznosi i procenjena vrednost nabavke bez PDV-a.

Kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora, rok izrade, instaliranja i isporuke aplikacije sa pratećom opremom je 110 dana, a garantni rok za aplikaciju je 12 meseci.

U obrazloženju izbora navodi se da je Komisija za javnu nabavku konstatovala da je ponuđač u sprovedenom postupku dokazao da ne postoje osnovi za isključenje, da ispunjava kriterijume za izbor privrednog subjekta i da je ponuda ovog ponuđača prihvatljiva i najpovoljnija.

Protiv ove odluke, ponuđač može da podnese zahtev za zaštitu prava u roku od deset dana od dana objavljivanja na Portalu javnih nabavki, u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama.

Podsetimo, u Tehničkim specifikacijama ove javne nabavke navedeno je da informacioni sistem za jedinstveno upravno mesto (JUM) treba da obezbedi podršku za funkcionisanje jedinstvenog upravnog mesta, podučavanje i informisanje korisnika usluga, kao i direktnu korespondenciju sa predstavnicima JUM-a u cilju formiranja što efikasnijeg javnog servisa za građane i privredu.  

Zadatak aplikacije je da zaposlenima obezbedi veću efikasnost i efektivnost u pružanju usluga putem JUM-a, dok građanstvu i privredi, tj. korisnicima, treba da obezbedi jednostavan i brz uvid i korišćenje usluga JUM-a.

Firma Prosmart DOO dobila je ugovor za instalaciju softvera radi uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta i u Opštini Bosilegrad, kao i u Opštini Ada, u avgustu prošle godine. Takođe, u avgustu 2023. godine dobili su i ugovor za nabavku info-kioska sa softverom (aplikacijom) za jedinstveno upravno mesto u Opštini Surdulica.

Pretragom Portala javnih nabavki vidi se da je ova firma birana za nabavku različitih softvera i računarske opreme i u opštinama Veliko Gradište, Medveđa, Čoka, Negotin i dr. Ova firma bila je izabrana i za Izradu mobilne aplikacije za korisnike javnog prevoza putem nabavke koju je raspisao Grad Beograd – GU Sekretarijat za javni prevoz.