Moj grad

Grupa firmi iz Beograda i Novog Sada dobila posao pripreme hrane za 18 bolnica u Srbiji

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Grupa firmi dobila je posao pripreme hrane za pacijente u bolnicama u više gradova u Srbiji, od Novog Sada do Niša.

Posao je vredan 6,7 milijardi dinara sa PDV-om, znatno više nego što je RFZO planirao da utroši za ovu nabavku, piše N1. 
 
Odluka o zaključenju okvirnog sporazuma sa ovom grupom firmi - od kojih je jedna registrovana za usluge obezbeđenja, jedna za čišćenje zgrada, jedna za trgovinu, a dve za ketering i delatnost restorana - doneta je danas.
 
Na javnu nabavku za usluge ishrane u više bolnica širom Srbije, koju je Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) pokrenuo u februaru, pristigla je samo jedna ponuda i to znatno veće vrednosti od četiri milijarde dinara (bez PDV-a) koliko je opredeljeno za to.
 
Ponudu vrednu 5,6 milijardi dinara bez PDV-a (6,7 milijardi dinara sa porezom), dostavilo je pet firmi udruženih u konzorcijum, od kojih četiri imaju beogradske adrese, a jedna novosadsku. 

N1 navodi da je nejasno kako će doručak, ručak i večera biti isporučivani pacijentima van ovih gradova. 
 
Reč je o 18 bolnica i instituta u Beogradu, Novom Sadu, Lazarevcu, Požarevcu, Smederevskoj Palanci, Valjevu i Nišu, koji su korisnici ovog okvirnog sporazuma.
 
Objedinjenu ponudu dali su Pro Chef, Time Partner, Movie Kitchen – ketering, T&M Group Solution – svi iz Beograda i ILLI grupa iz Novog Sada.
 
Predviđeno je 7,96 miliona obroka, za ukupno 34 vrste dijeta.
 
Prosečna cena jednog obroka ove grupe ponuđača je oko 705 dinara (bez PDV), što znači da je dnevna cena bolničkih obroka po pacijentu oko 2.114 dinara, bez PDV.