Moj grad

Uređenje školskog dvorišta OŠ “Vuk Karadžić” i dalje na čekanju

U nedavnom postupku zaštite prava, Republička komisija je odbila zahtev građevinske firme "Sim gradnja" iz Vodnja, koja je osporila konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku uređenja školskog dvorišta Osnovne škole "Vuk Karadžić". Firma je ukazala na navodne nepravilnosti u dokumentaciji i predložila delimično poništenje postupka kako bi naručilac, OŠ "Vuk Karadžić", izmenio konkursne uslove.

U svom zahtevu, "Sim gradnja" je takođe tražila nadoknadu troškova postupka u iznosu od 120 hiljada dinara, koji su predstavljali uplaćenu taksu. Međutim, Republička komisija je ocenila da su tvrdnje firme neosnovane i odbila sve delove zahteva.

Podsetimo,  javna nabavka je raspisana za radove i nabavku materijala za uređenje školskog dvorišta Osnovne škole Vuk Karadžić u Požarevcu. Planirano je uklanjanje starih dečijih rekvizita, postavljanje behaton ploča i tartan podloge za novo dečije igralište, kao i uređenje prostora oko česme u dvorištu gde će biti ugrađene pločice.

Firma "Sim gradnja" Vodanj podnela je zahtev za zaštitu prava koji je prvobitno bio odbačen kao neblagovremen. Međutim, Republička komisija je poništila ovo rešenje i utvrdila da je zahtev bio podnet na vreme.