Moj grad

U četvrtak jubilarne Ulične trke

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

U četvrtak, 17. oktobra, u Požarevcu će biti održane jubilarne, 60. Ulične trke “Grand prix Požarevac 2024”.

Trke će početi u 16 časova.

Trasu trka čine centralne gradske ulice.

“Promoter trke će biti Darko Radomirović, naš istaknuti trčak na 1500 i 800 m, učesnik Olimpijade u Sidneju, višestruki prvak Balkana, i ono što je nama posebno drago, višestruki pobednik naše ulične trke, koja je druga najstarija u Srbiji i jedna od najstarijih uličnih trka u Evropi”, rekao je Miloš Ilić, trener u Atletskom klubu Požarevac.

Foto: J. Milenković/Boom93

Kako je rečeno na konferenciji za medije, na trkama će učestvovati atletičari Crvene zvezde i Patizana. 

Takođe, očekuje se učešće Aldina Ćatovića, juniorskog evropskog prvaka na 3000 metara, kao i učešće Saime Murić i Mejre Mehmedović, finalistkinja svetskog prvenstva u Limi za starije juniore.

“Seniorska trka će biti glavna trka dana, u vremenu kada je najveća gužva u gradu. Želimo da naši sugrađani kojima atletika nije toliko bliska mogu da vide prvaka Evrope i trkače koji su redovni u polufinalima i finalima Evropskog prvenstva”, naveo je Ilić.

U ovogodišnji program vraćena je trka vojske i policije.

Nagradni fond isti nije se menjao u odnosu na prethodnu godinu. 

“Reputacija trke je takva da se naša trka smatra jednom od boljih u Srbiji i samim tim su i nagrade jedne od boljih u Srbiji”, rekao je Ilić.

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković istakao je da organizacija Uličnih trka u Požarevcu iz godine u godinu napreduje i da dolaze sve kvalitetniji takmičari. 

Naglasio je da je mlada atletičarka Maša Rajić biser iz Požarevca koji pomno prate. 

“Imamo izuzetno dobru saradnju sa klubom i sa trenerima, kao i sa roditeljima. Mislimo da je ona jedna od najtalentovanijih devojčica za 400 i 800 metara. Sigurno da u narednoj godini od nje očekujemo izuzetno dobre rezultate, da se pojavi na prvenstvu Evrope i da bude jedan od favorita za osvajanje jedne od medalja na tom takmičenju”, zaključio je Zuković. 

Foto: J. Milenković/Boom93

 

Ulične trke “Grand Prix Požarevac” organizuju Sportski savez Grada Požarevca u saradnji sa Atletskim klubom Požarevac, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, rekao je da će Grad i u narednom periodu ulagati u atletiku i najavio je da će na atletskom stadionu biti izgrađena i tribinu sa svlačionicama, kada uslovi to budu dozvolili.

Foto: Sportski savez Grada Požarevca