Društvo

AMSS: Oprez zbog kiše u nižim predelima i susnežice u planinskim krajevima

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Na putevima u Srbiji vozače i danas očekuju dobri uslovi za vožnju i uglavnom suvi kolovozi u većem delu zemlje, ali će doći do promene vremena pa je neohodan oprez u nižim predelima i zbog susnežice u višim ili planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).  

Najviše padavine danas se očekuje na putevima u Vojvodini gde može biti i jačih pljuskova zbog kojih sva oštećenja na kolovozu budu skrivena a intenzivnije padavine uvek smanjuju i ograničavaju vidljivost te se vozači upozoravaju da voze sporije i drže veće odstojanje.

Na putevima na teritoriji Kolubare, Ivanjice, Užica, Kruševca, Novog Pazara, ima mestimično raskvašenog snega, do pet centimetra.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putevima Valjevo – Lelić – Mravinjci, preko Mravinjaca, Mravinjci – Povlenska Кosa, Кumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, Odvraćenica – Preko Brdo, Goč – Stanišinci.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Horgoš čekaju sat i po, a na prelazima Gradina, Batrovci i Šid dva sata.