Društvo

Danas raspored učenika u drugom upisnom krugu, u Poljoprivrednoj školi preko 30% slobodnih mesta

Foto: Boom93/MMV
Danas izlazi raspored učenika u drugom upisnom krugu, a prema podacima na sajtu ministarstva prosvete, za učenike koji svoje mesto u srednjim školama nisu pronašli u prvom upisnom krugu, mesta je bilo u gotovo svim srednjim školama u gradu.

U prvom krugu sva mesta su popunjena u Požarevačkoj gimnaziji i Medicinskoj školi, dok je mesta bilo u svim ostalim školama na teritoriji grada, ali i okruga.

Neposredno u školama učenici su se upisivali juče i danas, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis je omogućen elektronski od juče do 20. jula.

Najviše slobodnih mesta bilo je u Poljoprivrednoj školi gde mesta ostalo na svim smerovima, osim na smeru veterinar koji je u prvom krugu popunjen. Slobodno je ostalo 15 na smeru prehrambeni tehničar, po 11 na smerovima mesar i poljoprivredni tehničar, kao i po 10 na smerovima operater u prehrambenoj industriji, pekar i cvećar.

U Politehničkoj školi ima mesta za upis u drugom krugu samo na smeru serviser termičkih i rashladnih uređaja i to ukupno sedam, dok Ekonomsko-trgovinska škola može da primi još 23 učenika i to pet na smeru konobar i 18 na smeru trgovac.

Slobodnih mesta ima i u Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Kostolcu na dva obrazovna profila – za elektrotehničare procesnog upravljanja 11 i za tehničare grejanja i klimatizacije 20 mesta.

U Braničevskom okrugu mesta u svim školama

U Srednjoj školi „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi najviše slobodnih mesta ima na opštem smeru – čak 41, zatim 19 na smeru trgovac i šest na smeru pravno poslovni tehničar, a u Srednjoj školi „Miloje Vasić“ u Velikom Gradištu ostalo je još 18 slobodnih mesta i to – opšti tip 19, poslastičar osam i jedno mesto na smeru turistički tehničar.

U Ekonomsko trgovinskoj i mašinskoj školi u Kučevu takođe ima slobodnih mesta za upis učenika u drugom krugu – šumski tehničar 21, trgovac 12, finansijsko-računovodstveni tehničar 10 i kuvar dva. Takođe, moguće je upisa i na dva smera u Tehničkoj školi u Žagubici -20 na smeru ekonomski tehničar i šest za trgovca.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend