Društvo

Gačević: Del Arno bend i Samostalni referenti gosti gitarijade

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Završene su prijave bendova za učešće na 40. majskoj gitarijadi. Po rečima organizatora programa gitarijade, Bojana Gačevića na konkurs se prijavilo oko 30 bendova iz Beograda, Novog Sada, Mladenovca, Valjeva, Arilja, Užica, Pančeva i Požarevca. U toku nedelje biće poznati  neafirmisani bendovi koji će nastupati u takmičarskom delu.

Organizator programa gitarijade, Bojan Gačević kaže da će gitarijada biti podeljena u tri dela, takmičarski, revijalni i glavni deo koji je posvećen pobednicima gitarijade.

Očekuje nas veoma zanimljiv izbor grupa. Svi segmenti muzike će biti zastupljeni, od trash metala do laganijeg rok zvuka. U revijalnom delu nastupaće bendovi iz Beograda Sanitarijum i Kobold, pobednici prošlogodišnje gitarijade “Short report” iz Novog Sada i Samostalni referenti, srpski ska bend. Na gitarijadi će nastupiti i dvanaestogodišnji talentovani bubnjar Petar Milutinović iz Lazarevca

Baner Boom93 Android aplikacija

Glavni bend “Del arno bend” sviraće u čast najbolje grupe, pobednika takmičarskog dela gitarijade.

U takmičarskom delu nastupiće od šest do osam bendova, u zavisnosti koliko njih prođe na konkursu.

Predsednik žirija biće Bane Lokner, a članovi Bojan Gačević, Nenad Petrović i Marko Veljković. Žiri će izabrati tri najbolja benda, koji će dobiti novčane nagrade.

Novčane nagrade su na prošlogodišnjem nivou. Pobednik dobija 50 hiljada dinara, drugo mesto 30 hiljada i treće 20 hiljada dinara.

Ove godine biće i specijalne nagrade, povodom 40 godina gitarijade. Najbolji bubnjar gitarijade dobiće kahon,  šestostrani drveni perkusioni instrument.