Društvo

Grad raspisao konkurs za dodelu stipendija

Foto:Boom93/N.Stojićević, arhivska fotografija
Požarevački studenti imaju priliku da se prijave na novi konkurs za dodelu stipendija koje im dodeljuje grad. Prijavljuju se za desetomesečni period od oktobra 2021. godine do 30. juna 2022. godine, gde će biti uključen i septembar tekuće godine.

U novom konkursu koji je raspisao grad, za stipendije će moći da se prijavi 80 studenata, od čega je 67 akademaca na osnovnim studijama, a njih 13 koji su na studijama II i III stepena. Prema konkursu koji se može pronaći i na internet portalu grada Požarevca, broj stipendija utvrđen je prema raspoloživim sredstvima u budžetu za tekuću godinu.

Kada je reč o kriterijumima za dodelu, u obzir će se uzimati godina studija i postignuti uspeh tokom studija. Prvih 67 stipendija biće dodeljeno studentima deficitarnih zanimanja, pa tako potencijalni stipendisti najpre mogu da postanu studenti matematike, farmacije, mašinstva, veterine, rudarstva, arhitekture, medicine, prava ili inženjer građevinarstva. Međutim, mesta ima i za studenta grafičkog dizajna, al ii filmske produkcije.

Budući stipendisti u obavezi su da studiraju na državnom fakultetu, da su na budžetu, ali i da imaju najmanju prosečnu ocenu 7,50 tokom studija. Zainteresovani studenti će se “nadmetati” za stipendiju u visini od 10.000 dinara mesečno, a rok prijave je 15 dana od objavljivanja konkursa u lokalnom nedeljniku “Reč naroda”.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • samo se bojim da dobitnici stipendija neće biti Transparentni.Uspeh je nebitan bitno je nesto drugo.U holu zgrade gradskog zdanja kada bude izašla rang lista javite,rok žalbe od objavlivanja bi trebao biti 7 dana zar ne?!

%d bloggers like this:
Send this to a friend