Društvo Politika

Na još pet biračkih mesta u okrugu građani glasali protiv ustavnih promena

Marko Veljković/Boom93/Arhivska fotografija
Na teritoriji Braničevskog okruga građani su na većini biračkih mesta glasali za ustavne promene. Ipak, pored 10 izbornih mesta u Požarevcu, na još 5 mesta u Braničevskom okrugu građani nisu podržali ustavne promene.

Prema podacima koja je objavila Republička izborna komisija na dva izborna mesta u Velikom Gradištu pobedila je opcija „Ne“. Na izbornom mestu 4 koje se nalazilo u opštini Veliko Gradište za „Da“ je glasalo 107 građana, dok su opciju „Ne“ zaokružila 124 birača. U naselju  Garevo na biračkom mestu 7  opcija „Da“ dobila je 32 glasa, a opcija „Ne“ 35.

Opcija „Ne“ pobedila je i na dva izborna mesta u opštini Malo Crniće. Na izbornom mestu 3 koje se nalazilo u Osnovnoj školi u Boževcu opcija „Da“dobila je 40, a opcija „Ne“ 45 glasova. U naselju Smoljinac na biračkom mestu 20 u Osnovnoj školi za „Da“ se opredelilo 43 građana, dok je „Ne“ zaokružilo 49 birača.

Baner Boom93 Android aplikacija

U opštini Žabare, na biračkom mestu 33 koje se nalazilo u Domu kulture u Simićevu  za „Da“ je glasalo 45 građana, dok je „Ne“ dobilo 48 glasova.  U ovoj opštini, na biračkom mestu 29 u naselju Svinjarevo od 62 izašla glasača 61 je glasalo za „Da“, a opcija „Ne“ nije dobila nijedan glas, a jedan glasački listić bio je nevažeći.

Podsetimo da su u Požarevcu na 10 izbornih mesta građani glasali protiv ustavnih promena.

Takvi rezultati su bili mahom na izbornim jedinicama u užem centru Požarevca. Protiv izbornih promena najviše su glasali građani na sledećim izbornim mestima: u Mesnoj zajednici „Braća Vujović“ izborna mesta 20 i 21, u Mesnoj zajednici „Bulevar“ izborno mesto 23, Šah klub izborno mesto 24.

Takođe, na jednom na izbornom mestu 33 u Medicinskoj školi i na izbornom mestu 34 u Mesnoj zajednici „Vasa Pelagić“ građani su većinom zaokružili „Ne“.  Građani su protiv ustavnih promena glasali na izbornim mestima 35 i 37 koja su se nalazila u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ kao i na biračkim mestima 44 i 49 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ i u Mužičkoj školi.

Glasanje u Braničevskom okrugu se ponavlja na glasačkom mestu broj 31 u Požarevcu u Hali sportova kao  i na glasačkom mestu broj 16 u Petrovcu na Mlavi u Domu kulture u Ždrelu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend