Društvo

Od Nove godine nove cene usluga Vodovoda i Komunalnih službi

FOTO: Boom93 arhiva
Skupština grada Požarevca je na jučerašnjoj sednici usvojila predlog novih cenovnika usluga Javno komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Komunalnih službi“.

Izmene cena JKP „Vodovod i kanalizacije“ izvršene su usled uvođenja novih usluga korisnicima kao i zbog rasta troškova pružanja određenih usluga korisnicima.

Baner Boom93 Android aplikacijaKalkulacija je urađena na osnovu podataka o iznosima troškova u 2020. godini i ostvarenju u prvih 10 meseci u 2021. U troškove koji se uzimaju u obzir prilikom kalkulacije cene, između ostalog,  ulaze troškovi angažovanja radnika, amortizacija korišćenja osnovnih sredstava, gorivo i ostali prateći troškovi.

I Komunalne službe imaju novi cenovnik

Povećanja cena usluga „Komunalnih službi“ odnosi se na cenovnik radova na održavanju javne higijene, zelenih površina u Požarevcu i Kostolcu,  prilaznih puteva, spomen parka “Čačalica” i cenovnik usluga prihvatilišta za pse i mačke lutalice.

JKP “Komunalne službe” povećanje cena opravdava time što je povećana dinamika iznošenja smeća u gradskom jezgru  i do 4 puta dnevno, iako je odlukom o komunalnom uređenju planirano iznošenje jedanput nedeljno, te zbog puštanja u rad transfer stanice i reciklažnog centra. Sve navedeno dovodi do povećanja troškova koji su direktno vezani za upravljanje otpadom odnosno iznošenjem smeća.

Pavlović: „Komunnalne službe“ povećale  su cene usluga prema gradu, a ne građanima

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca je na sednici Skupštine rekao da je gradsko veće prihvatilo predlog novog cenovnika preduzeća „Komunalne službe“.

Foto:Boom93/N.Stojićević

„Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ jesu podigle cene samo u par aktivnosti koje ovo preduzeće naplaćuje od Grada Požarevca. Ovo povećanje cena nema nikakve veze sa povećanjem cena prema građanima“ istakao je Pavlović.

Nove cene usluga stupaju na snagu prvim danom nove godine.

Podsetimo, na sednici Skupštine grada, gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović najavio je da će JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Komunalne službe“ biti preseljeni u bivšu zgradu Komercijalne banke koju je grad nedavno kupio.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Skup lokal što je iznajmio vodovod pa mora grad da pomogne. Samo da podsetim da smo mi poreski obaveznici i da su to nase pare, e sad sto niko ne odgovara sto se pare razbacuju i sto institucije ne rade svoj posao…..,..

 • Sasa,svaka ti je zlatna ko u Njegoša!
  Dobro napisano Markoni!
  Apsolutno ludilo lokalnih vlastodršca-kabadahija i nesposobnih partijskih direktora javnih preduzeća!?! Funkcionisanje javnih preduzeća je definisano zakonom,a ne ludačkim i bahatim prohtevima lokalnih vlastodršca-kabadahija i nesposobnih partijskih direktora javnih preduzeća! Šta nije jasno???

  Lokalni vlastodršci-kabadahije i nesposobni direktori javnih preduzeća bez ikakve kontrole troše novac građana Požarevca!
  A,na sve te činjenice Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodršce-kabadahije i nesposobne partijske direktore javnih preduzeća!

  Mada koliko vidim po „oglasima“ i „željama i čestitkama“ na portalu, izgleda da ubrzano gubite reputaciju nezavisnih medija,ali to je bilo i za očekivati!?! Više ne objavljujete komentare,koji ukazuju na osnovanu sumnju na izvršenje krivičnih dela od strane lokalnih vlastodršca-kabadahija, tajkuna-lopina i nesposobnih partijskih kadrova!!!

  Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodršce-kabadahije i nesposobne partijske direktore javnih preduzeća,kao i za tajkune-lopine!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend