Društvo

Od početka godine više od 650 požara na teritoriji okruga

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Od početka godine Sektor za vanredne situacije u Požarevcu imao je preko 700 intervencija.

„Bilo je preko 650 požara, veliki broj požara je bio na otvorenom prostoru, na poljoprivrednim i stambenim objektima. Nije bilo nastradalih lica u požarima. Velika angažovanost sredstava i ljudstva pogotovo u letnjem periodu kada je bilo ekstremno toplo i sušno i pogodovalo je razvoju velikih požara“, naveo je Stojan Makić, načelnik Sektora.

Prema njegovim rečima ova služba ima dovoljno opreme i sredstava, kao i ljudstva.

Pored ovih, pripadnici sektora imali su angazovanja oko neesplodiranih ubojitih sredstava, a na teritoriji grada 14 intervencija.

FOTO: Boom93/N. Stojićević

„Dosta intervencija na deponijama“

Tokom ove godine i leta Odeljenje za vanredne situacije je imalo intervencije na gotovo svim deponijama u okrugu.

„Jedna od najvećih intervencija je bila u mestu Požeženo kod Velikog Gradišta gde je sa deponije požar krenuo da se širi ka ostalom prostoru, zahvaćena je velika površina, to se danima gasilo, a angažovan je veliki broj ljudi, skoro cela jedinica“, naveo je Makić.

Dodao je da je jedinica intervenisala više dana i u Kučevu na gašenju požara koji je bio izazvan paljenjem strnjišta i niskog rastinja.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Bilo je intervencija i na deponiji Jeremijino polje, ali načelnik nije precizirao koliko i do kakvih je požara dolazilo na gradskoj deponiji.

Podsetimo, od 17. do 24. septembra dan Sektora za vanredne situacije u Požarevcu obeležava se nizom aktivnosti, a jedna je taktičko tehnički zbor, odnosno prikazivanje svega sa čim ovaj sektor raspolaže u Odeljenju za vanredne situacije u Požarevcu.

Odeljenje je održalo i savetodavna predavanja u vrtićima i školama sa ciljem da se podigne svest pre svega dece o opasnostima koje sa sobom nosi izazivanje i izbijanje požara.