Društvo

Gradonačelnik: Planiramo da otkupimo „Gem“

printscreen/exchange 5
Gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović rekao je da Grad planira da kupi sportsko- rekreativni kompleks "Gem".

Gradonačelnik  Saša Pavlović potvrdio je za RTS da Grad Požarevac planira kupovinu sportsko-rekreativnog kompleksa „Gem“.

„Mi planiramo da vratimo taj kompleks, naravno da ga otkupimo, da postane gradska imovina i da tamo stvorimo novi sportsko-rekreativni centar“, rekao je on.

Još uvek nije poznato koliko košta ovaj kompleks.

Ministarstvo odbrane ranije je za Boom 93 navelo da je u toku pripremni postupak za otuđenje ovog kompleksa. Rešavaju se imovinsko-pravni odnosi, kompletira dokumentacija, te procenjuje tržišna vrednost.

Kompleks “Gem” u posedu Ministarstva odbrane, nalazi se u master planu prodaje liste nepokretnosti, ali do sada nije nijednom objavljen oglas za prodaju ovog zemljišta.

Radi se na novoj proceni tržišne vrednosti nepokretnosti i rešavanju imovinsko-pravnih odnosa, odnosno kompletiranju dokumentacije.

Po završenom pripremnom postupku, vojni kompleks biće ponuđen Gradu Požarevcu, koji je u prethodnom periodu već iskazao načelnu zainteresovanost za njegovu kupovinu.

Grad Požarevac planira da kupi “Gem”, ali sve zavisi od nove procene vrednosti ovog prostora. Ukoliko bude dogovora oko kupovine, Grad namerava da ovaj rekreativno-sportski kompleks pripoji Sportskom centru na upravljanje.

Ukoliko Grad Požarevac ne želi da kupi ovaj prostor, u daljem postupku Republička direkcija za imovinu donosi zaključak Vlade Republike Srbije za oglašavanje njegove prodaje na javnom oglasu, na kom mogu učestvovati sva fizička i pravna lica.

Inače, sportsko-rekreativni kompleks “Gem” je vojni kompleks koji se vodi pod nazivom “Vinogradarska-bazen” u Požarevcu, po nameni vežbalište. Korisnik je Ministarstvo odbrane.

Nedavno je na jednom pomoćnom objektu na ovom prostoru izbio požar. S obzirom na to da je vlasništvo Ministarstva odbrane, Vojska Srbije treba da obezbeđuje ovaj prostor i da pronađe način kako da ga zaštiti i onemogući mu prilaz.

Iako se Boom 93 nekoliko puta obraćao  Ministarstvu odbrane zahtevajući odgovore o obezbeđivanju Gem-a, još uvek niko nije reagovao. Ovaj prostor je i dalje neobezbeđen i svako može da uđe. Pritom postoje delovi koji su veoma nebezbedni i opasni, puno je razbijenog stakla i izmeta. Ovde se prema rečima stanara okolnih kuća okuplja omladina.

Podsetimo, nekadašnji sportsko-rekreativni kompleks “Gem” je potpuno zapostavljen već skoro pola decenije. Na zemljištu kompleksa postoje izgrađeni teniski tereni i objekti visokogradnje koji sada propadaju. Njih su koristili članovi Teniskog kluba “Požarevac” do 2018. godine. Nakon što je Ministarstvo odbrane pre četiri godine ušlo u posed zemljišta koji je koristio Teniski klub Požarevac čitav sportsko rekreativni kompleks prepušten je propadanju.

S obzirom na to da je vlasništvo Ministarstva odbrane, Vojska Srbije treba da obezbeđuje ovaj prostor i da pronađe način kako da ga zaštiti i onemogući mu prilaz. Na to je Boom 93 ukazivao više puta, pogledajte VIDEO.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Da treba nešto uraditi sa tim prostorom – treba. Da li gradska vlast ume da gazduje i sa imovinom koju već poseduje – ne ume. Pogledajte gradske lokale. Pogledajte grad uopšteno. Da li ovo liči na dobro gazdovanje? Teško. Tako da, postoji velika skepsa šta će grad tek uraditi sa prostorom GEM-a. Ajde vi, lepo, prvo uradite zatvoreni bazen, pa onda gledajte šta dalje.

%d bloggers like this:
Send this to a friend