Društvo

Pogledajte kako izgleda Gem nakon požara (FOTO)

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

<div class="entry-headline h5">Požar koji je izbio sinoć oko 20 sati na jednom od objekata sportsko-rekreativnog kompleksa &#8220;Gem&#8221; prijavila je sugrađanka koja živi u blizini.</div>

 Prema rečima komšinice koja živi u blizini Gem-a, požar je primetio njen suprug i odmah pozvao vatrogasce.

Živim blizu Gem-a i suprug je odmah primetio požar pa se nije raširilo mnogo. Vatrogasci su pozvani i brzo je požar ugašen. Sreća da je bilo ranije, pa smo videli inače zahvatilo bi verovatno i kuće pored. Jedna je prazna, a u drugoj je baka sama i stara. Svima nam je u interesu da se to nekako obezbedi, možda će i konačno neko da se pozabavi time. Zvanično niko ne čuva, niko ne obezbeđuje i niko ne održava. Skupljaju se mladi, galame, piju, razbijaju i puštaju muziku, uglavnom u objektu gde je bio restoran. Leto, jesen ne omane noc da nisu tu, do ujutru. Letos sam videla kako  sede na krovu bivšeg restorana. Njih 5,6 mladih, klinci. Sede na krovu., rekla je naša sagovornica koja je želela da ostane anonimna.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiIz policijske uprave su na rekli da je uviđaj u toku i još uvek nije završen. Nema povređenih, a kasnije će se znati uzrok požara i kolika je materijalna šteta. O požaru je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

Podsetimo, sinoć oko 20 časova izbio je požar na pomoćnom objektu,  koji je nekada koristila uprava Teniskog kluba “Gem”.  Prema rečima vatrogasno-spasilačke jedinice, intervenisala su dva vatrogasna vozila i vatra je brzo ugašena. Radi se o objektu od 10 kvadrata u kome nije bilo električne energije.  Požar se nije proširio na ostale objekte.

Nekadašnji sportsko-rekreativni kompleks “Gem” je potpuno zapostavljen već skoro pola decenije. Na zemljištu kompleksa postoje izgrađeni teniski tereni i objekti visokogradnje koji sada propadaju. Njih su koristili članovi Teniskog kluba “Požarevac” do 2018. godine. Nakon što je Ministarstvo odbrane pre četiri godine ušlo u posed zemljišta koji je koristio Teniski klub Požarevac čitav sportsko rekreativni kompleks prepušten je propadanju.

S obzirom na to da je vlasništvo Ministarstva odbrane, Vojska Srbije treba da obezbeđuje ovaj prostor i da pronađe način kako da ga zaštiti i onemogući mu prilaz. Na to je Boom 93 ukazivao više puta.