Društvo

Policija uputila apel građanima da pre putovanja zaštite svoju imovinu

FOTO: Boom93/N. Stojićević

FOTO: Boom93/N. Stojićević

Iz Policijske uprave Požarevac uputili su apel građanima da pre odlaska na putovanja koja će uslediti tokom letnje sezone zaštite svoju imovinu na adekvatan način, kako ne bi bili na meti izvršilaca krađa.

Kako se u apelu navodi, pre odlaska iz kuće, građanima se savetuje da provere da li su vrata i prozori dobro zatvoreni, a ukoliko su u mogućnosti da dodatno osiguraju ulaz, alarmom ili dodatnom bravom.

“Ne objavljujte na društvenim mrežama da idete na put, a poželjno je da zamolite poznanike ili komšije da kuću u vašem odsustvu povremeno obiđu. Pored toga, bilo da ste na putovanju ili vašem gradu, novac držite u prednjem džepu, ne ostavljajte torbu i mobilni telefon bez nadzora, a platnu karticu i pin držite odvojeno”, navode iz PU Požarevac.

Dodaju da građani pre nego što ostave automobil na parkingu, uvek provere da li je zaključan i zatvore prozore i ne ostavljaju ključ u bravi čak i ako nakratko napuštaju automobil.

Ukoliko primete da im nedostaju lične stvari, odmah prijave policiji, kako bi mogli da preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti da identifikuju izvršioce i povrate njihovu imovinu.