Društvo

Protest penzionera: Da li će još jednu zimu dočekati bez uglja?

publicdomainpictures.net

publicdomainpictures.net

Udruženja penzionera sa teritorije grada najavila su protest ispred zgrade lokalne samouprave zbog nedobijanja ogreva za narednu grejnu sezonu.

Iz Gradske organizacije Invalida rada za Boom93 kažu da je do nezadovoljstva došlo zbog toga što su radnici EPS-a dobili ugalj, dok je penzionerima isti uskraćen.

„Radnici su dobili ugalj i to bez obzira da li imaju daljinsko grejanje u svom domaćinstvu ili ne i to svi po 20 tona, dok penzioneri ne mogu da dobiju ugalj koji su upisali. Oni shvataju da treba da dobiju ugalj i radnici koji tamo rade, ali i ti penzioneri su radili za ovu zemlju i dali doprinos za buduće generacije i kako sami kažu da su radili za bilo koju drugu državu bili bi bolje ispoštovani. Oni koju pretrpeli najviše u vreme pandemije i pokazali veliku odgovornost, a zimu će dočekati u hladnim domovima“, naveli su iz ove Organizacije.

Protest će biti organizovan u ponedeljak u periodu od 9 do 11 časova u ponedeljak 3. oktobra.

Podsetimo, ovo nije prva godina kada su penzioneri ostali bez uglja koji svake godine upisuju preko Organizacija penzionera u gradu.

Prošle godine u junu penzioneri su nakon brojnih problema sa upisom uglja održali protest ispred preduzeća „TE-KO“ Kostolac, nakon čega im je stiglo obaveštenje iz ovog preduzeća da će im ugalj biti isporučen ukoliko se dostave određeni podaci penzionera koji su upisali ugalj, inače ovo je treća promena pravilnika za upis uglja za penzionere.

Kako nam je tada rečeno penzioneri su se poslednjih godina suočavali sa stalnim problemima oko isporuke uglja i smanjenjem odobrenih količina, ali da je prošle godine došlo do vrhunca, jer su svi penzioneri ostali bez ogreva.

Kako sada kažu, nadaju se da će ovim protestom uspeti da pokrenu lokalnu samoupravu da im pomogne oko nabavke ogreva, kako ne bi još jednu zimu čekali u hladnim domovima.