Društvo

Studenti potpisali ugovore o dodeli stipendija: Od grada po 10.000 mesečno

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Studenti koji su na konkursu grada dobili stipendije, danas su u gradskom zdanju potpisali ugovore na osnovu kojih će im grad mesečno isplaćivati stipendije u iznosu od 10.000 dinara.

Kako je Boom93 juče pisao, stipendije je dobilo 75 studenata, od kojih 69 na osnovnim studijama i njih 6 na studijama drugog i trećeg stepena.

Studenti koji su se prijavili stipendije će dobijati za desetomesečni period od oktobra 2022. godine do 30. juna 2023. godine, gde će biti uključen i septembar 2023. godine.

Nakon potpisivanja ugovora sa studentima, gradonačelnik Saša Pavlović je pozvao sve diplomce da nakon završenog školovanja svoj posao započnu u rodnom gradu kako bi na taj način doprineli podizanju kvaliteta života u Požarevcu.

Doktorka medicine Jovana Petrović, koja trenutno radi u Medicini rada u Požarevcu, a koja je tokom svog studiranja bila stipendista grada Požarevca, kaže da se nakon studija vratila u rodni grad kako bi imala priliku da pomaže svojim sugrađanima.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

„Stipendija mi je značila, jer sam znala da sam u gradu koji ume da prepozna i nagradi rad i trud i da motiviše mlade za dalje uspehe. Nakon završenog fakulteta vratila sam se u naš grad, jer imam priliku da pomažem svojim sugrađanima i znam da je ovo bila prava odluka zato što je ovaj grad uvek umeo da ceni i nagradi“, navodi ova mlada lekarka.

Kako je u konkursu koji je bio raspisan u novembru navedeno, stipendije su namenjene studentima deficitarnih zanimanja, koji studiraju na 28 fakulteta, a tada je navedeno i tačno koja zanimanja će biti stipendirana.

Podsetimo, prema ranijoj odluci Gradskog veća, studentiće na mesečnom nivou dobijati 10.000 dinara, a iz budžeta grada je za ove namene izdvojeno 8,5 miliona dinara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend