Društvo

Ugovor potpisan: Uskoro kreće isporuka uglja penzionerima?

Foto: Boom93

Foto: Boom93

Ugovor sa predsednikom Udruženja penzionera je potpisan i od sutra bi trebalo da počne isporuka uglja jednom delu penzionera, kaže za Boom93 Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora.

Prema njegovim rečima, Milorad Jovanović, predsednik Udruženja penzionera grada Požarevca i Veselin Bulatović, direktor za proizvodnju uglja u Ogranku TE-KO Kostolac, potpisali su ugovor za isporuku uglja.

„Ovaj prvi ugovor sadrži 4.073 tona uglja i njime će biti obuhvaćeni penzioneri koji su vršili uplatu preko PIO fonda, odbijanjem od penzije, i prema njihovim obećanjimaisporuka za te ljude treba da počne sutra“, navodi Obradović.

On kaže da za ostale penzionere ugovor će biti potpisan sutra, nakon što je komisija utvrdila ispravnost spiska.

„Traže još neka dokumenta, a to se odnosi na one penzionere koji su vršili uplate u Udruženju, ali se i to očekuje da bude završeno sutra i očekujemo da i to krene uskoro. Međutim, sa spiska je komisija izbrisala 20 penzionera, jer je utvrdila da imaju centralno grejanje na osnovu dokumentacije od „Toplifikacije“, zaključio je Obradović.

Iz Gradske organizacije invalida rada kažu da su se pojavili neki problemi sa dokumentacijom ovog udruženja, da oni užurbano rade da dopune istu kako bi i oni potpisali ugovor, a njihovi članovi uskoro dobili ugalj.

Sporna je dokumentacija za 209 članova sa spiska, a sada moramo da dokažemo da su oni počeli sa plaćanjem u Udruženju. Pokušaćemo da im u što kraćem roku dostavimo ponovo sve ono što je potrebno. Prvo će krenuti ugalj za one koji su ga uplaćivali preko PIO fonda, a nakon nekoliko dana i za penzionere koji su uplatu vršili kod nas na blagajni”, rekao je za Svetozar Božinović, predsednik Gradske organizacije invalida rada Požarevca.

Božinović dodaje da za sada nisu dobili informaciju koliko će im tona uglja biti odobreno.

Podsetimo, penzioneri su u prethodnom periodu održali dva protesta na kojima su izrazili nezadovoljstvo zbog neisporuke uglja koji su redovno preko Udruženja upisali. Nakon prvog protesta obećano im je da će ugalj dobiti, međutim, kako ni posle mesec dana ugalj nisu dobili, a doplatu u gotovini isplatili, održan je i drugi protest.