Društvo Ekonomija

Vučić: Smatrajte da je Grčić podneo ostavku, desila nam se savršena oluja

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se može smatrati da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić već podneo ostavku, dok je za resornu ministraku Zoranu Mihajlović ocenio da ne vidi da je u ovom slučaju imala neku krivicu.

Vučić je rekao da Srbija nema dovoljno energenata kada dodje hladno vreme i da je on o tome stalno govorio.

Za energetsku krizu ocenio je da se desila takozvana „savršena oluja“ kao na filmu i da se desilo mnogo toga što nije ničija krivica.

„Nama se dogodila ‘savršena oluja’ samo što neki to ne priznaju. Hoću da vidim i učešće gradjana, da čujem kritike i da ujedinjeni rešavamo probleme. Primetili ste kada govorim o ceni struje gasa, a svi se pitaju u čemu je problem jer imamo dovoljno. Nemamo dovoljno, čim krenu hladni dani nemamo“, rekao je Vučić na Pinku.

Predsednik Srbije je rekao da veruje da neće doći do restrikcija, ali da to ne može da tvrdi 100 odsto.

Vučić je dodao da je zamilio rudare da od sada kopaju 75.000 tona dnevno i da će se učiniti sve kako bi se kriza ublažila, a najavio je da će na Svetog Nikolu, na svoju slavu u nedelju, biti u TENT-u i da ni za koga nema praznovanja.

„Razgovarali smo o ciljevima koje možemo da ostvarimo, šta su stvari koje nismo radili od 1984. godine, jer ništa nije lako kao što izgleda“, rekao je Vučić.

On je istakao i da se u mnogim zemljama u danu podigne cena gasa za 40 odsto ili struje za dva ili tri puta, a da Srbija i dalje ima jeftinu struju.

„Od Srbije samo Ukrajina i Gruzija imaju nižu cenu struje, a svi u regionu koji imaju manje plate, imaju skuplju struju“, rekao je Vučić na Pinku i dodao da se bori da se cena struje i gasa ne menja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • A. D. EPS bio bi bez partijskih stručnjaka, svima bi nam bilo bolje ovako dajemo milione na uvoz struje. Vreme je za promenu vlasničke strukture i za modernizaciju Epsa. On je zatvoren monopolista i posluje bez ikakve vizije i odgovornosti. Kada je tesko država uzima kredit i tako beskonačno. O drugim kapacitetima sem prljavog uglja i ne razmišlja a postrojenja stara preko 40 godina u proseku.

  • A sindikati Epsa zašto su ćutali sve ovo vreme?. I dalje ćute, zar Vučić da vam rešava goreće probleme?

%d bloggers like this:
Send this to a friend