Društvo

Za sada bez širenja toplifikacione mreže u Izvorskoj ulici, obustavljena Javna nabavka

Foto: Boom93/M. Veljković/ilustracija
Komisija za Javne nabavke Javnog preduzeća „Toplifikacija“ obustavila je Javnu nabavku za pribavljanje mašinskih i građevniskih radova na širenju toplifikacione mreže na lokaciji Izvorska dva.

Javna nabavka je obustavljena zato što je jedina pristigla ponuda neprihvatljiva, odnosno mnogo veća od procenjene vrednosti Javne nabavke.

Kako se navodi u obrazloženju, jedinu ponudu za ove radove poslala je grupa ponuđača na čelu sa preduzećem Traco d.o.o. iz Beograda. Oni su dostavili ponudu od 15.319.479 dinara bez PDV-a. S obzirom da je procenjena vrednost Javne nabavke bila 9.200.000 dinara, Komisija je donela odluku da ne može da prihvati ponudu ove grupe ponuđača.

Podsetimo da je Toplifikacija na ovoj lokaciji planirala izgradnju sekundarne toplovodne mreže za napajanje objekata na zoni  toplopredajne stanice Izvorska dva toplotnom energijom, a u ulicama Vase Čarapića Jugovićeva, Izvorska, Danila Kiša i Miloša Crnjanskog.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend