Ekonomija

Brnabić: Nećemo oduzimati imovinu ruskim kompanijama

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Premijerka Ana Brnabić poručila je da Srbija ruskim kompanijama u našoj zemlji neće ništa oduzimati niti nacionalizovati njihovu imovinu, već da će se rukovoditi ekonomskim načelima i principima, poštovanjem privatnog vlasništva i imovine, kao i načelima međunarodnog javnog prava.

Ana Brnabić je, na pitanje novinara da li se razmatra da neko srpsko preduzeće preuzme još neku rusku firmu kao što je AIK banka preuzela Sberbanku u Srbiji, rekla da se trenutno ne razmatra nijedan drugi scenario prenosi RTS.

„Naša pozicija je jasna i principijelna i mi ćemo je braniti, a to je da priznajemo i poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine i smatramo veoma pogrešnim njegovo kršenje. Ali i da nije u našem vitalnom interesu da uvodimo sankcije ruskim pojedincima i kompanijama i branićemo tu poziciju“, rekla je Ana Brnabić, koja je prisustvovala otvaranju Komore kineskih kompanija u Beogradu.

Baner Boom93 Android aplikacija

Izrazila je nadu da će diplomatija ipak pobediti i da ova situacija neće dugo trajati, te da će ruske kompanije moći nesmetano da rade u Srbiji.

„Nećemo nikada ništa oduzimati i nacionalizovati i rukovodićemo se osnovnim ekonomskim načelima i principima, i poštovanjem privatnog vlasništva i imovine i načela međunarodnog javnog prava“, poručila je premijerka.