Ekonomija

RZS: Privredni rast Srbije u trećem kvartalu 7,7 odsto

pixabay/ilustracija
U trećem kvartalu 2021. godine ostvaren je realni rast BDP od 7,7 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS) u svojoj publikaciji "Trendovi".

Na pozitivno kretanje BDP u ovom kvartalu najznačajnije je uticao sektor usluga (osim trgovine), sa četiri procentna poena, dok su značajan pozitivan doprinos dali i sektori trgovine i građevinarstva, istaknuto je u publikaciji RZS.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiU trećem kvartalu 2021. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, privatna potrošnja ostvarila je realni rast od 8,1 odsto i pozitivno doprinela kretanju BDP sa 5,5 procentnih poena.

Investiciona aktivnost uvećana je za 12,6 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine, dok su izvoz i uvoz ostvarili stope rasta od 22,5 odsto i 22,9 odsto, sa doprinosom kretanju BDP od 10,7 i 12,9 procentnih poena respektivno, navedeno je u publikaciji „Trendovi“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend