Hronika

Najmanje devet osoba učestvovalo u obijanju depoa Višeg suda u Podgorici i krađi dokaza

FOTO: Pixabay ilustracija

FOTO: Pixabay ilustracija

Najmanje devet osoba učestvovalo je u obijanju depoa Višeg suda i krađi dokaza, saznaju nezvanično Vijesti iz više izvora.

Prema istim informacijama, to nije konačan spisak osumnjičenih na čijoj identifikaciji istražitelji rade.

U tome će im, kako veruju, pomoći prvi preliminarni rezultati veštačenja tragova uzetih tokom uviđaja, koji bi već danas trebalo da stignu iz danilovgradskog Forenzičkog centra.

Među analizama koje se očekuju su i one bioloških tragova rudara mafije. To će im, tvrde izvori iz istrage, pomoći da putem međunarodne pravne pomoći potvrde identitet šestoro osumnjičenih za kopanje i pripremanje terena, navode Vijesti.

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera, kako bi precizno utvrdili da li su se i s kim sastajali u danima kada su pripremali upad u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi za najteža krivična dela.

Provala u sudski depo otkrivena je 11. septembra kada su nadležni verovali da je neko samo ispreturao dokaze. U prvim satima, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i popis spisa i dokaza, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom, dugim bar 30 metara, koji je iskopan od stana u suterenu u Njegoševoj ulici broj 12, do sudskog depoa.

Naknadno je utvrđeno da su se kopači interesovali za predmete u kojima su dokazi protiv šefova i članova organizovanih kriminalnih grupa, dominantno za one u kojima je prvooptuženi Slobodan Кašćelan.