Politika

Lutovac: Razgovaraćemo o stanju i problemima Požarevca

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

<strong>Demokratska stranka je oštra opozicija Aleksandru Vučiću i mi smo spremni da kad se konstituiše parlament da svih naših deset poslanika budu savest i svest ovog naroda, da otvaramo važna životna politička pitanja, da se borimo za javni interes. To je suština borbe svake normalne demokratske političke partije, borba za javni interes, rekao je predsednik Demokratske stranke, Zoran Lutovac na konferenciji za novinare u gradskom odboru te stranke u Požarevcu.<br /> </strong>

Lutovac je istakao da svi oni koji smatraju da postoji nešto preče od javnog interesa nisu više u Demokratskoj stranci i da će ova stranka biti glas naroda i boriće se da Srbiju učini uređenom demokratskom državom.

Kao budući poslanici razgovaraćemo sa građanima i pitati ih šta je ono što je u njihovoj sredini problem. Svi znamo koji su problemi Srbije, zajednički problem, ali svaka sredina ima svoje specifične probleme. O tome ćemo voditi računa i danas smo zato i ovde da čujemo naše prijatelje i kolege iz gradskog odbora Požarevac šta su ovde specifični problemi, da se dogovorimo kako da se pripremimo za lokalne izbore, koji bi trebalo da budu 2024. godine,  a da li će biti tada ili ranije, mi nikada ne znamo, zato što nismo uređena država.

Lutovac je dodao da će sa gradskim odborom Demokratske stranke razgovarati o stanju i problemima Požarevca.

Potpredsednica Demokratske stranke, Tanja Manojlović je rekla da Požarevac, kao i druga mesta u Srbiji, ima problem sa deponijama i odlaganjem otpada, te da o svemu razgovaraju sa stručnjacima iz stranke. Tu smo da građanima predočimo i rešenja. Nismo oni koji će samo da kritikuju, već želimo da čujemo ljude, da ih razumemo i da ponudimo rešenja iz brojnih oblasti i time se bavimo već duže vreme. Itekako nas interesuju problemi građana, mi smo ljudi koji žive te živote poput svakog od vas.

Govoreći o početku rada parlamenta, predsednik Izvršnog odbora, Srđan Milivojević je rekao da će prvog dana, kada Demokratska stranka uđe u parlament i položi zakletvu, predati predlog zakona o povratku penzija penzionerima, a odnosi se i na penzionere Požarevca, koje su protivpravno oduzete u periodu od 1. decembra 2012 godine do 1. decembra 2016. godine.

„Zahtevaćemo da država Srbija vrati penzionerima ono što im je oteto i protivustavno ukradeno, jer ovog trenukta se veliki broj sporova vodi u Strazburu i namera nam je da sprečimo štetu koju će Republika Srbija trpeti zbog sudskih sporova, a istovremeno da penzionerima ne dajemo milostinju, po 100 evra mesečno i 100 evra kad je kriza, nego da dobiju ono što im je Ustavom garantovano. To je prvi zakon koji je Demokratska stranka pripremila“, rekao je Milivojević.

Podsećajući na izborne rezultate, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke, Zlatko Miladinović je naveo da se Demokratska stranke ne zadovoljava rezultatima sa parlamentarnih izbora održanih 3. aprila i da će još bolje nastupiti na sledećim lokalnim izborima 2024. godine.

Namera nam je da osvojimo vlast sa ljudima koji su bliski Demokratskoj stranci, dodao je Miladinović.

Foto:S.Lisac