93 sekunde

Požarevljanka sa 15 godina šampionka države u atletici (VIDEO)

Foto: Boom93/M. Veljković – Maša Rajić, atletičarka

Foto: Boom93/M. Veljković – Maša Rajić, atletičarka

Iako u Požarevcu još uvek ne postoji izgrađen atletski stadion, članovi Atletskog kluba Požarevac nižu državne, ali i svetske uspehe. Među poslednjima je i uspeh Maše Rajić koja je postala državna prvakinja u trci na 800 metara, a ovo je samo jedna u nizu medalja koje je osvojila.

Kako i sama kaže želja za bavljenje atletikom se javila veoma rano, već u šestoj godini kada je istrčala uličnu trku u Požarevcu, nakon čega su je pozvali u Atletski klub gde i danas trenira i niže uspehe.

Grad Požarevac je nedavno počeo sa izgradnjom atletskog stadiona koji bi ove godine trebalo da bude završen, a Maša i njeni drugovi u klubu su u međuvremenumorali da se prilagođavaju tokom treninga.

Baner Boom93 Android aplikacija

„Koliko god smo mogli mi smo se prilagodili našim uslovima. Ranije smo bili u prostorijama koje su još lošije od trenutnih, nismo imali struju, vodu ni grejanje. Sada smo od grada dobili novu prostoriju koja ima struju. Nažalost grad dugo nema atletsku stazu, koja se trenutno gradi i nadam se da će to dosta doprineti svima nama i dovući još dece koja će zavoleti ovaj sport kao što ga i mi volimo. Na stazi ćemo učiti da se spremamo za neka bitnija takmičenja“, navodi ona.

Atletika kao sport zahteva mnogo odricanja i discipline, a kako Maša kaže dnevno izdvaja najmanje po dva sata za trening.

Foto: Boom93/M. Veljković

 „Imamo treninge 6-7 puta nedeljno, jer bilo kakve pauze i stagniranja mogu dovesti do toga da ispadnemo iz forme, i zbog toga smo navikli da stvarno živimo za to svaki dan“, navodi.

Sa svakom novom medaljom, dolazi i novi vetar u leđa da bude bolja iz dana u dan.

„Svaka moja medalja je rezultat mog rada i truga i to mi je fizički dokaz za sve ono za šta sam radila toliko puno i svaka od njih je posebna na svoj način“, zaključuje Maša.

Mašine želje su velike, prvi cilj je ulazak u reprezentaciju, a nakon toga odlazak na međunarodna takmičenja i osvajanje medalja, a kasnije i učešće na evropskom i svetskom prvenstvu, a naravno tu je i najveća želja, odlazak na Olimpijske igre. Do tada Maša sa svojim drugovima iz kluba vredno trenita svakodnevno i očekuje završetak atletskog stadiona, kada će imati sve potrebne uslove da svoje želje i ostvari.