Film

Posle gubitaka, Netfliks počinje da naplaćuje deljenje naloga

Netfliks screenshot
Platforma za video striming Netfliks (Netflix) prvi put je u poslednjih deset godina počela da gubi i prihode i pretplatnike, prenosi Nova ekonomija. Platforma će zbog toga povećavati pretplatu korisnicima koji svoje naloge dele sa neregistrovanim gledaocima.

Prema Netfliksovim procenama oko 100 miliona domaćinstava širom sveta deli svoje korisničke naloge sa drugim ljudima, od čega je 30 miliona samo u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

U svoj najnovijem finansijskom izveštaju Netfliks je naveo kako je izgubio 200.000 hiljada korisnika tokom prvog ovogodišnjeg kvartala, kao i da bi u narednom kvartalu mogao da ostane bez dva miliona korisnika.

Baner Boom93 Android aplikacija

Pored toga njegove akcije pale su za 40 odsto od početka godine, preneo je Axios.

U Kostariki podnalog se dodatno naplaćuje 2,99 američkih dolara.

Netfliks je prvi put počelo da testira tu meru tokom marta u Čileu, Kostariki i Peruu, ali sada poručuje kako će isto početi da sprovodi na globalnom tržištu, uključujući i SAD.

Sve to bi, kako se dodaje, trebalo da zaživi u narednih godinu dana, do kada će se nova metoda obračuna dodatno usavršiti.

Kako se objašnjava, trenutno se Netfliksovim standardnim i premijum korisnicima na nekoliko tržišta nudi opcija da svom glavnom nalogu dodaju takozvane podnaloge.

Podnalozima se legalizuje deljenje naloga sa ljudima koji ne žive na istoj adresi.

Svaki podnalog će imati svoj profil i personalizovane preporuke, svoje korisničko ime i lozinku.

To im omogućava da kasnije, ako to žele, naprave standardni nalog na Netfliksu, na koji će moći da prenesu listu i preporuke za gledanje.

Regularni pretplatnik platforme imaće veću pretplatu, a na raspolaganju će imati i opciju da ukine podnaloge.

Netfliks je saopštio da te mere neće sprovoditi pomoću podataka o lokaciji korisnika koji se dobijaju putem GPS-a (Global Positioning System), već će koristiti IP adresu, ID uređaja i druge informacije o uređajima koji su prijavljeni na njegov nalog u nekom domaćinstvu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend