Film

Sinister više nije najstrašniji horor svih vremena

Film Host / Youtube screenshot
Nakon što je 2020. godine horor film "Sinister" proglašen najstrašnijim svih vremena, tu titulu u 2021. poneo je drugi film.

Od avgusta do septembra prošle godine projekat “Science of Scare” pozvao je 250 ispitanika da pogledaju 40 “najstrašnijih” horora na svetu i tom prilikom su im merili otkucaje srca tokom gledanja i stavili ih u posebnu prostoriju, gdje su bili pod lekarskim i istraživačkim nadzorom.

Godine 2020. “Sinister” je dao najviše rezultate, s prosečnom brzinom otkucaja srca od 86 otkucaja u minutu, što je povećanje od 32 odsto u odnosu na stopu mirovanja od 65 otkucaja u minutu.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiTi rezultati jedva da su se promenili u prošlogodišnjem eksperimentu, ali jedan film uspeo je da postigne višu prosečnu brzinu otkucaja srca od 88 otkucaja u minutu. Radi se o hororu “Host”, reditelja Roba Sevedža, koji se u potpunosti odvija na Zoomu.

“Naši ispitanici imali su porast otkucaja srca za 37 odsto tokom gledanja ovog filma, s prosečnih 64 do 88 otkucaja u minutu, pri čemu je najstrašniji trenutak u filmu poterao srca na 130 otkucaja u minutu (ekvivalentno trčanju)”, napisali su istraživači.

“Insidious” je zauzeo treće mesto nakon Hosta i Sinistera, s prosečnim otkucajima srca od 85 otkucaja u minutu, a slede “The Conjuring”, “Hereditary”, “Terrified”, “It Follows”, “A Quiet Place Part II”, “Paranormal Activity” i “The Conjuring 2”.

Zanimljivo, klasični horori nisu tako dobro prošli pa su, na primer, “A Nightmare on Elm Street” i “Halloween” rangirani tek na 16. odnosno 17. mestu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend