93 sekunde

Odbojkaši Požarevačke gimnazije spremni za Svetsko prvenstvo u Brazilu (VIDEO)

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Odbojkaška ekipa Požarevačke gimnazije plasirala se na Svetsko prvenstvo srednjoškolaca u odbojci, a krajem nedelje sa trenerom putuju u Brazil, kako bi pokušali da postanu i prvaci sveta.

Nikola Mojsilović, trener ekipe navodi da je zahvaljujući velikom trudu i radu samih odbojkaša jedan ovakav uspeh i došao.

„Imamo veliku sreću što većina ovih momaka trenira u odbojkaškom klubu Mladi Radnik tako da nemam obavezu da ih tako često okupljam, jer znam da su u trenažnom procesu od avgusta kada im kreću pripreme, tako da ih okupim u septembru kada krene školska godina, da vidim sa kim možemo da raspolažemo. Najviše se radi na uigravanju ekipe, jer znam da su u treningu i ne brinem o tome“, kaže trener.

Kako navodi i sam je bio učenik ove škole i deo ekipe i ima iskustva kao igrač, jer je i sam bio na ovom svetskom prvenstvu pre šesnaest godina.

„Prvenstvo je bilo u Poreču kada smo osvojili četvrto mesto, tako da mi je ovo jedan šlag na tortu jer kao profesor ove škole idem na svetsko prvenstvo, ali u drugoj ulozi“.

Foto: Boom93/M. Veljković – Nikola Mojsilović
trener odbojkaške ekipe Požarevačke gimnazije

Ekipa gimnazije će u brazilskom gradu Fosdeiguazu ostati 12 dana tokom kojih će odigrati utakmice po grupama, a nakon toga ukoliko imaju sreće i potrude se očekuje ih osmina, četvrtina finala, polufinale i ono što im svi žele finale.

Trener navodi da momci pre svega vole ovaj sport.

„Velika je prednost to što se druže i samim tim donose tu atmosferu na teren koja je za mene jako bitna, jer rezultat će doći, kao što je i sad došao“, zaključuje Mojsilović.

Većina članova ove uspešne ekipe odbojku trenira duži niz godina, a prema rečima kapitena, Luke Vujovića na odluku je uticao njegov otac koji je takođe igrao odbojku, i koji je prema Lukinim rečima i njegov uzor.

Kapiten ekipe Luka Vujović navodi da je odlazak u Brazil san svih članova ekipe, koji im se uz zalaganje sada i ostvaruje.

Foto: Boom93/M. Veljković – Luka Vujović
kapiten odbojkaške ekipe Požarevačke gimnazije

„Pored toga što predstavljamo sebe, našu školu i naš grad predstavljamo i reprezentaciju Srbije. Prošli smo dug put i težak period i treniranja i utakmica da bismo otišli u Brazil. Taj put je bio jako težak, ali na kraju se našim radom i trudom ispostavilo da smo odlazak i zaslužili“, kaže kapiten.

Pomoć školi i ekipi da se spremi i u petak krene za Brazil pružili su svi oni koji su shvatili značaj odbojke i ovako velikog takmičenja kako za školu tako i za ekipu.

„Velika je stvar ne samo za školu već i za grad i državu da imamo ovakvu priliku i drago mi je da je pronađen način da ekipa otputuje. U prvom redu pomogao je savet za školski sport Srbije koji je obezbedio sredstva za avionske karte, kao i za smeštaj u Brazilu, a svu potrebnu opremu za ekipu obezbedio je naš grad tako da je obezbeđen ceo komplet za celu ekipu i mogu lepo da otputuju“, navela je direktorka Požarevačke gimnazije, Danijela Žukovski.

Grad je takođe obezbedio sredstva i za učešće ekipe na državnom takmičenju gde je naša ekipa imala ovako lepu i reprezentgativnu opremu.

Foto: Boom93/M. Veljković – Danijela Žukovski
direktor Požarevačke gimnazije

„Veliku podršku su nam pružili i prijatelji i saradnici škole koji obezbeđuju prevoz naših učenika. Petrović turs ih je vozio na sva takmičenja do sada. Zatim Turistička organizacija grada Požarevca koja je poslati prigodne poklone za domaćine ovog takmičenja, kao i za samo predstavljanje naše škole, grada i države na ovom takmičenju. Tu je i preduzeće Lazzaro koje je obezbedilo majice za razmenu između ekipa. Jedan lep odziv svih onih koji su shvatili značaj pomoći školi, jednog ovakvog trenutka i za školu i za ovu našu malu sredinu“, zaključila je Žukovski.

Za svoju školu i grad ovi mladi odbojkaši su već šampioni, a do povratka iz Brazila ostaje da im svi poželimo sreću i navijamo za njih kako bi se vratili kao svetski prvaci.