Društvo

Potvrđena optužnica protiv roditelja K K. koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Apelacioni sud odbio je žalbu jednog od optuženih i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice protiv roditelja maloletnog K. K. koji je ubio deset osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i još dvoje okrivljenih u tom slučaju.

Kako je rečeno za N1 u Višem sudu u Beogradu, na rešenje tog suda uložena je zalba od strane trećeoktivljenog, vlasnika streljane.

Žalba je odbijena, čime je rešenje o potvrđenju optužnice postalo pravosnažno.

Podsećamo, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 14. novembra 2023. donelo rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koja je podignuta protiv okrivljenog V. К. i drugih, zbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti.

Okrivljenom V. К. optužnicom je na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Кrivičnog zakonika, okrivljenoj M. К. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 1 Кrivičnog zakonika, dok je okrivljenima R. I. i N. M. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela Davanje lažnog iskaza iz člana 335 stav 3 u vezi stava 1 Кrivičnog zakonika.