Društvo

Građani pozvani da odgovore kako su masovna ubistva 3. i 4. maja uticala na njih

Foto: Boom93 / T.Spasojević

Foto: Boom93 / T.Spasojević

Svi koji žele da podele svoja razmišljanja o tome kako su masovna ubistva 3. i 4. maja uticala na građane i građanke Srbije, to mogu učiniti tako što će odgovoriti na neka ili sva predložena pitanja u okviru Foruma na temu memorijalizacije, objavio je Multidisciplinarni tim za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva.

U petak 3. maja, celodnevnim programom obeležena je godišnjica masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” u Beogradu, a dan kasnije, u subotu 4. maja, održana je komemoracija posvećena žrtvama masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni, podsetili su.

Prošlo je godinu dana od kada su ubijeni Bojana Asović, Ana Božović, Katarina Martinović, Mara Anđelković, Ema Kobiljski, Sofija Negić, Andrija Čikić, Adriana Dukić, Angelina Aćimović i Dragan Vlahović u Beogradu, Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Nikola Milić, Petar Mitrović u Malom Orašju, Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović u Duboni, dodaju.

„Pomozite nam da ih pamtimo i uputimo reči podrške njihovim porodicama i bližnjima. Pozivamo sve koji žele da svoje misli i osećanja podele, to učine upisujući ih u virtuelnu Knjigu sećanja koja se nalazi na sledećem linku„, naveli su.

Svi koji žele da podele svoja razmišljanja o tome kako su masovna ubistva 3. i 4. maja uticala na građane i građanke Srbije, to mogu učiniti tako što će odgovoriti na neka ili sva predložena pitanja u okviru Foruma na temu memorijalizacije, koji se nalazi na ovom linku.

Poruke će biti pohranjene u arhivi budućeg Memorijalnog centra, saopštili su iz radne grupe.