Društvo

Preduzeće u gubicima, ali za reprezentaciju 552 hiljade dinara

Foto/T.S. Ergela Ljubičevo

Foto/T.S. Ergela Ljubičevo

Na prekjučerašnjoj sednici Skupštine grada usvojeni su izveštaji o realizaciji programa poslovanja javnih preduzeća za 2023. godinu, između ostalog i za JP „Ljubičevo“. Ovo preduzeće je u prethodnoj godini poslovalo sa gubitkom od skoro 21 milion dinara. Ali, i pored ovakve finansijske situacije na reprezentaciju je potrošeno skoro 552 hiljade dinara, a u izveštaju stoji da je to realizacija od preko 110% od planiranog, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde.

Kako se navodi u saopštenju, da je ovakva ažurnost postojala i u realizaciji drugih aktivnosti, možda bi poslovni gubitak bio manji. Naravno za prethodnih 12 godina naprednjačke vlasti navikli smo na ovakav odnos partijski postavljenih kadrova prema javnim sredstvima koja su im poverena na upravljanje i to ne samo u ovom preduzeću.

Da ne bude zabune, ovde se radi o sredstvima svih građana, jer je u prethodnoj godini JP „Ljubičevo“ iz gradskog budžeta za različite namene preneto više od 41 milion dinara. Da je kojim slučajem ostvarena poslovna dobit deo bi bio uplaćen u budžet grada, pa bi možda bilo više sredstava za ulaganje u školstvo ili zdravstvo. U 2022. dobit ovog preduzeća je iznosila blizu 24 miliona, a u budžet je uplaćeno 12 miliona dinara. Zato se obraćamo gradonačelniku Saši Pavloviću koji je na jučerašnjoj skupštini između ostalog obrazlagao troškove reprezentacije gradske uprave, da nam objasni kako je dozvolio da ovo gradsko preduzeće, koje je evidentno gubitaš, potroši preko pola miliona na reprezentaciju, kao i to kako je došlo do gubitka.