Društvo

Antić: Verujem da ćemo dovesti brzu saobraćajnicu do Požarevca tokom 2023. godine

Foto: Grad Požarevac
Ministar za infrastrukturu Tomislav Momirović, direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović obišli su radove na izgradnji brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac.

Aleksandar Antić, direktor Javnog preduzeća „Koridori Srbije“ rekao je da se trenutno radi na više tačaka duž planirane trase brze saobraćajnice.

„Trenutno se radi na sektoru 1 koji ide od auto-puta prema Požarevcu. Na delu u dužini od 1,2 km izvode se radovi na izgradnji nasipa, a u toku je i formiranje kampova za izvođače radova. Takođe, na sektoru 3, između Velikog Gradišta i Golupca, kod naselja Ponikve radi se priprema trase u dužini od 2 kilometra. Mi smo spremni i očekujemo da ćemo dobiti dodatne dozvole u prvom sektoru do mosta na Velikoj Moravi kao i dozvole pred početak intezivne građevinske sezone na deonici od Velikog Gradišta do Golupca“,  istakao je Antić.

On je dodao da očekuje da će se uskoro izvoditi radovi na 20 kilometara buduće brze saobraćajnice.

„Verujem da ćemo dovesti brzu saobraćajnicu do Požarevca tokom 2023. godine“, naglasio je Aleksandar Antić.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca rekao je da će ova saobraćajnica spojiti ceo Braničevski okrug sa postojećim koridorom 10.

Foto: Grad Požarevac

„Ova saobraćajnica imaće i veliki značaj za rast privrede u samom Požarevcu i privlačenju novih investicija. Takođe, doprineće i poboljšanju samog turizma i kulture u celom Braničevskom okrugu“,  rekao je Pavlović.

Izgradnja brze saobraćajnice Požarevac-Veliko Gradište-Golubac, duga je 67, 94 kilometara i počela je u novembru 2021. godine. Glavni izvođač radova je kineska kompanija Shangdong Hi Speed Group, dok su podizvodajači srpske firme, a projekat je finansiran od strane Vlade Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: Grad Požarevac

Vrednost ovog projekta iznosi 337 miliona evra i kako je najavljeno, plan je da se do kraja 2023. završe tri deonice, a cela saobraćajnica biće gotova do novembra 2024.

U okviru saobraćajnice planirana je izgrađnja i više od 20 mostova i nadvožnjaka, kao i novi most preko Velike Morave.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend