Društvo

Bolnica rešila problem sa zagrevanjem vode

Foto:V.P.
Nako što se početkom decembra prošle godine na društvenim mrežama delila se fotografija iz porodilišta u Požarevcu, na kojoj se vidi da porodilje greju vodu u flašama na radijatoru, opšta bolnica kupila je nov kotao za zagrevanje vode.

Tuširanje žena u porodilištu opšte bolnice Požarevac nije bilo moguće,  jer nije bilo tople vode u bojlerima, i to trajalo oko nedelju i po dana. Neko je tim povodom okačio fotografiju na kojoj se vidi da porodilje greju vodu u flašama na radijatoru.

Baner Boom93 Android aplikacijaNakon što je Boom 93 kontaktirao bolnicu, pomoćnik direktora, dr Milančetom Vučković, koji je bio upoznat sa situacijom i problemom u bolnici, poslao je zvanično saopštenje za medije.

Tada je navedeno da je u delu Opšte bolnice Požarevac, konkretno na odeljenju ORL i porodilište, došlo je do kvara solarnog postrojenja koje zajedno sa kotlom vrši zagrevanje vode, te je najverovatnije usled opterećenja kotla, dovelo i do kvara jednog od dva njegova grejača, zbog čega na ova dva bolnička odeljenja nije bilo dovoljno tople vode za potrebe pacijenata.

Neispravni grejač je zamenjen, što je povećalo temperaturu vode u sistemu, a servisirano je i solarno postrojenje.

Tada je navedeno da je pokrenut i postupak nabavke novog kotla veće snage, koji će u potpunosti rešiti problem.

Međutim, ovaj problem je rešen kupovinom električnog kotla za zagrevanje vode preko firme sa kojom Opšta bolnica ima ugovor za vodovodni materijal. Koštao je 46 hiljada dinara sa PDV-om, rečeno je za Boom 93 iz rukovodstva bolnice.

Na svim ostalim bolničkim odeljenjima nije bilo problema sa toplom vodom za potrebe medicinskog osoblja i pacijenata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend