Društvo

Kako lokalna samouprava namerava da poboljša kvalitet života u Gradu?

Foto: R. Momirović
Pred odbornicima Skupštine grada naći će se dopunjeni program mera za unapređenje uslova života u Požarevcu.

Kako se navodi u odluci Gradskog veća, došlo je do preraspodele sredstava tako da su se našla sredstva za finansiranje 10 novih projekata koji bi unapredili život građana u Požarevcu.

Prva izmena plana vrši se u cilju pokrića manje ostvarenog prihoda od naknade za korišćenje resursa i mineralnih sirovina. Oslobođena su preostala sredstva od završenih projekata u 2021. godini u iznosu od 8.444.867 dinara.

Takođe,  odustalo se od dva projekta i umanjenja vrednosti za jedan planirani projekat u iznosu od 22.705.801 dinara. Odustalo se od radova na ojačavanju  kolovozne konstrukcije i asfaltiranja ulice Nikole Tesle u Mesnoj zajednici Dragovac, kao i od projekta rehabilitacije  kolovoza u ulici Đurđa Brankovića u Požarevcu. Za 15.000.000 dinara umanjena je vrednost projekta izmeštanja 35 kV razvodnog postrojenja  na lokaciji Koncerna Bambi.

Za nove projekte obezbeđeno je i finasiranje iz raspoloživih budžetskih sredstava u iznosu od 14.536.780 dinara.

Ukupna sredstva za unapređenje kvaliteta života iznose 201.971.843 dinara.

Koji novi projekti su planirani?

Na već postojeći plan koji je usvojen u decembru 2021. godine dodato je 10 novih projekata.

Izdvojena su sredstva za dalje radove u novoj industrijskoj zoni „Severni blok“. Planirani su novi radovi u ulici Nova 2, Nova 3 i u ulici Ilije Gojkovića, a za te radove je izdvojeno 7.789.674 dinara.

Sredstva su opredeljena za izgradnju nedostajuće vodovodne mreže na granici naselja Bubušinac i Maljurevac, a visina sredstava je 1.775.508.

Za plan deteljne regulacije „Centar“ opredeljena su sredstva od 2.324.000 dinara, dok je za izradu projekta rehabilitacije kolovozne konstrukcije u ulici Cara Dušana sa uređenjem javne rasvete, do obilaznice sa bočnim ulicama, izdvojeno 1.483.499 dinara.

O novom programu odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici u ponedeljak 27. juna.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Širenje Toplifikacione mreže očigledno ne spada u kvalitet života u gradu. Na zimu sa ugljem koje kopovi ne daju širokoj potrošnji i ostalim cenama ogreva narod sve više prerađuje kotlove na staro motorno ulje a ostali su počeli da vuku stare gume od vulkanizera, biće da ne smeš iz stana da izađeš. Al ok je jel ovaj grad i nema sposobne ljude u vlasti da nesto učine da bi poboljšali kvalitet života u gradu

%d bloggers like this:
Send this to a friend