Društvo

Koordinaciono telo dodeljuje godišnja priznanja za unapredjenje rodne ravnopravnosti

(BETAPHOTO/KABINET POTPREDSEDNICE VLADE, KOORDINACIONO TELO ZA RODNU RAVNOPRAVNOST/ZORAN PETROVIC/DS)
Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, objavilo je danas da je, treću godinu zaredom, raspisalo javni poziv za dodelu godišnjih priznanja za unapredjenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Кako bi promovisali lokalne samouprave kao primere dobre prakse, ove godine je planirana treća po redu dodela priznanja lokalnim samoupravama i mehanizmima za rodnu ravnopravnost koji su svojim radom i zalaganjem doprineli unapredjenju rodne ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u lokalnim zajednicama, navedeno je u saopštenju.

Podseće se da jedinice lokalnih samouprava, u okviru svojih nadležnosti, imaju zadatak da osiguraju rodnu ravnopravnost i postizanje jednakih mogućnosti na lokalnom nivou.

Кoordinaciono telo dodeljuje godišnja priznanja za najaktivnije mehanizme za rodnu ravnopravnost sa ciljem unapredjenja rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, u okviru projekta „Кljučni koraci ka rodnoj ravnoravnosti“, u saradnji sa agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a uz finansijsku podršku Evropske unije.

Pravo na učešće u javnom pozivu za dodelu godišnjih priznanja za unapredjenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou imaju svi gradovi i opštine koji su uspostavili mehanizme za rodnu ravnopravnost.

Priznanja se dodeljuju u sledećim oblastima: rad lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost, angažovanje i koordinacija lokalne samouprave i drugih aktera na polju unapredjenja rodne ravnopravnosti, inovativne politike i prakse u oblasti rodne ravnopravnosti i rodno odgovorno budžetiranje, a posebno priznanje se dodeljuje u oblasti odgovora na ublažavanje posledica epidemije korona virusa.

Dokumentacija za učešće na javnom pozivu može se preuzeti na internet prezentaciji КTRR: https://rodnaravnopravnost.gov.rs/sr/press/vesti/javni-poziv-za-dodelu-godishneg-priznana-za-unapredene-rodne-ravnopravnosti-na-lokalnom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend