Društvo

Media for All: Podrška British Council-a u osnaživanju lokalnih medija

FOTO: Boom93/R. Momirović
Završnom konferencijom u Novom Sadu u utorak i sredu,  17. i 18. maja, završen je program Media for All koji je British Council realizovao u saradnji sa BIRN-om (Balkanska istraživačka mreža), Thomson Foundation-om i INTRAC-om (Međunarodni NVO centar za obuku i istraživanje). Program Media for All je finansiran od strane Vlade Velike Britanije.

U prisustvu oko dve stotine učesnika, novinara, urednika i vlasnika medija na Zapadnom Balkanu (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija) u novosadskom hotelu Šeraton održana je završna konferencija ovog programa.

Dominik Otvej, FOTO: British Council

Događaj je otvorio Dominik Otvej, zamenik ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji, nakon čega je pozdravni govor održao i Piter Braun, direktor British Council-a za Zapadni Balkan.

Piter Braun, FOTO: British Council

Konferencija je u okviru deset različitih panela ugostila više od 40 panelista iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Kosova, kao i predstavnike donatora i organizatora.

Program Media for All je nudio prilagođenu podršku za razvoj poslovanja, poboljšanje dvosmerne komunikacije sa građanima i medijima, podršku medijima mladih i mladim novinarkama i novinarima i jačanju rodno osetljivog izveštavanja.

Jedan od učesnika programa bio je i portal Boom93.

„Boom93 je jedan od lokalnih medija na koji smo posebno ponosni i koji su na najbolji mogući način uspeli da iskoriste svu podršku iz ovog granta“, izjavila je Jelena Ožegović, MfA Media Support and MEL Coordinator iz Thomson Foundation.

„Grant se odnosio na jačanje njihovih poslovnih kapaciteta da postanu održiviji i snažniji u svojoj zajednici. Boom93 je na najbolji mogući način iskoristio ono što je najvrednije u njihovom mediju i njihovoj zajednici, a to su upravo ljudi i publika“, rekla je Ožegović.

Portal Boom93 je u okviru programa izradio online shop, novu Andoid i iOS aplikaciju.

Media for All je pokrenut u septembru 2019. i trajao je do marta 2022. godine.

FOTO: Boom93/R. Momirović

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend