Društvo

Olimpijska staza u subotu u Požarevcu, zatvoren centar grada

Foto: R. Momirović
U subotu 21. maja, u Požarevcu će biti održana manifestacija “Olimpijska staza 2022 – Grad Požarevac”. Zbog toga će centar Požarevca biti zatvoren za kretanje motornih vozila u subotu.

Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa kompanijom DDOR Osiguranje organizuje „DDOR Olimpijsku stazu“. Ovo takmičenje ima za cilj promociju olimpijskih vrednosti.

Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Osnovni zadatak učesnika je da prate uputstva i pronađu 10 tačaka u gradu: 5 Olimpijskih stanica i 5 foto međustanica. Sve tačke se moraju pronaći po tačno utvrđenom redosledu, od prve do desete.

Na 5 Olimpijskih stanica uzima se učešće u jednoj sportsko-edukativno-zabavnoj aktivnosti, a na 5 međustanica učesnike očekuju foto zadaci.

Uputstva za rešavanje zadataka dobija se u pisanom obliku ili usmeno od kontrolora na svakoj Olimpijskoj stanici.

Sve Olimpijske stanice nose naziv jednog grada domaćina Olimpijskih igara i obeležene su zastavom u jednoj od olimpijskih boja.

Prijavu i više informacija možete pročitati OVDE.

Zbog manifestacije u subotu zatvoren centar grada

Zbog održavanja ove manifestacije u subotu 21. maja od 4 ujutru do 18 časova biće zatvoren centar grada, odnosno ulice Tabačka čaršija, Trg oslobođenja, Lenjinova i deo Drinske.

Ovo znači da će centar grada biti zatvoren od petka u 18 časova, do nedelje do 4 sata ujutru, zbog letnjeg režima saobraćaja u centru.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar