Društvo Ekonomija

Poreska uprava objavila najveće dužnike, na spisku i firme iz Požarevca

digitron obracun
Ilustracija/Pixabay
Poreska uprava Srbije objavila je liste najvećih poreskih dužnika.

Među aktivnim privrednim društvima u Srbiji, najveći dužnici su ,,Magma prom” iz Šapca i ,,Mera invest” iz Beograda čiji pojedinačni dugovi iznose nešto više od jedne milijarde.

Na spiskovima poreskih aktivnih dužnika od kojih je moguće naplatiti dug, dužnika-preduzetnika, dužnika u stečaju i onih kojima je privremeno oduzet PIB,nalaze se i oni sa sedištem u Požarevcu i Braničevskom okrugu.

Na listi su tri subjekta iz okruga Sting iz Petrovca na Mlavi sa dugom od oko 144 miliona dinara, Pek – Petrol iz Kučeva koji duguje oko 82 miliona i Zemljoradnička zadruga Jedinstvo sa dugom od blizu 75 miliona dinara. 

Najveći dužnik u okviru kategorije pravnih lica u stečaju jeste ,,Beobanka” AD sa dugom od 34,17 milijardi dinara.

I u ovoj kategoriji ima više pravnih lica sa teritorije grada i okruga sa dugovanjima.

Prvi na listi je ,,Ramski rit” iz Velikog Gradišta sa dugovanjem od oko 707 miliona dinara, potom ,,Standard” Kostolac sa više od 258 miliona dinara, ,,Žitostig” 241 milion, ,,Borac” iz Petrovca na Mlavi 202 miliona, ,,Čelik” Veliko Gradište oko 91 milion, Industrija građevinskog materijala ,,Morava” Požarevac 67 miliona, Kompanija ,,Mišić” Požarevac 55 miliona, Hidrogradnja i erozija Požarevac 44 miliona, Zemljoradnička zadruga ,,Pek” iz Kučeva 39 miliona, ,,Orašar” Veliko Gradište 35 miliona i Zemljoradnička zadruga ,,Budućnost” iz Malog Crnića sa 23 miliona dinara poreskog duga.

Na spisku dužnika pravnih lica sa oduzetim PIB-om nalaze se i tri pravna lica iz Požarevca.

,,VIP” Logistik iz Požarevca sa blizu 59 miliona dinara duga, ,,VIS Profi Company” iz Požarevca sa 41 milionom i ,,IR Oil” iz Požarevca sa 29 miliona dinara poreskog duga.

Ceo spisak dužnika možete pogledati na portalu Poreske uprave.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend