Društvo

Poslodavcima subvencije do 300.000 dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica

Pixabay/Ilustracija
Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

Kategorije teže zapošljivih na koje se ova subvencija odnosi su: mladi do 30 godina starosti – bez završenog srednjeg obrazovanja, mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, nezaposleni koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci i žrtve porodičnog nasilja.

Visina subvencije određena je stepenom razvijenosti jedinice lokalne samouprave prema mestu rada lica, a u skladu sa važećom uredbom Vlade Republike Srbije i iznosi od 200.000 do 300.000 dinara.

U cilju zaključivanja ugovora, podnosilac zahteva u obavezi je da dostavi i odgovarajuća sredstva radi obezbeđenja ispunjenja ugovornih obaveza, koja mogu biti:

  1. Za preduzetnika:
  • za odobrena sredstva u iznosu do 3.000.000 dinara – dve istovetne blanko trasirane menice korisnika sredstava sa dva žiranta i meničnim ovlašćenjem;
  • za odobrena sredstva u iznosu od 3.000.001 dinar i više – bankarska garancija u vrednosti odobrenih sredstava sa rokom važenja od 18 meseci od dana izdavanja.
  1. Za pravno lice:
  • za odobrena sredstva u iznosu do 3.000.000 dinara – dve istovetne blanko solo menice sa meničnim ovlašćenjem;
  • za odobrena sredstva u iznosu od 3.000.001 dinar i više – bankarska garancija u vrednosti odobrenih sredstava sa rokom važenja od 18 meseci od dana izdavanja.

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. novembra.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend