Društvo

Školama i vrtićima u nedelju uveče javljeno da vodu i dalje ne koriste za piće

FOTO: Goran Seger
Osnovne i srednje škole u gradu, kao i predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ imaju dovoljne količine vode za korišćenje i pripremu hrane, saznaje Boom93.

Nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola, kao i direktorka Predškolske ustanove u izjavi za Boom93 rekli su da im je u nedelju uveče stigla informacija da voda može da se koristi za pranje ruku, ali ne i za piće.

Od jutros u osnovnim i srednjim školama, kao i u predškolskoj ustanovi voda je za pripremu hrane u kuhinjama obezbeđena iz cisterni. Škole koje nemaju kuhinju, vodu su obezbedile na aparatima za vodu.

Neki direktori su bili zatečeni, budući da su prema prvim informacijama očekivali da voda već u nedelju može da se koristi.

„Prema prvim informacijama voda je u nedelju trebalo da bude ispravna za korišćenje i piće, dok je kasnije stigla informacija da se voda i dalje ne koristi tako da su škole vodu za užinu obezbedile iz cisterni“, reklo je za Boom93 nekoliko direktora.

Podsetimo, u utorak su mediji obavešteni da će se tokom vikenda vršiti ispiranje vodovodne mreže i da voda neće biti za piće, već samo za sanitarne potrebe do nedelje u 8 ujutru.

Međutim, u petak, oko 15 časova stiglo je dopunjeno saopštenje u kome se kao VAŽNA navodi informacija da voda neće biti za piće i nakon nedelje u 8 časova dok Zavod za javno zdravlje ne uradi analize vode. U subotu kasno uveče medijima je stiglo obaveštenje da je tretman završen, a da voda može da se koristi za kupanje, ali ne i za piće.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Hitno pozvati na odgovornost direktora vodovoda. Ostavka bi bila najosnovniji čin, a ispitati i krivičnu odgovornost.

%d bloggers like this:
Send this to a friend