Društvo

Sve češći problemi pucanja vodovodnih cevi u gradu: Rešavanje po prioritetima

FOto: A. Dimitrijević
Cevi požarevačke vodovodne mreže pucaju znatno intenzivnije u poslednje vreme. Gotovo da ne prođe dan, a da u Požarevcu ne pukne neka cev i počne da izbija voda iz asfalta.

Prema rečima sugrađanke iz Slobodarske ulice koja je našoj redakciji prijavila problem, dva meseca unazad na dva mesta izlazi voda iz asfalta. Problem je prijavljen nadležnima, ali do sada ništa nije urađeno.

U razgovoru sa načelnikom gradske uprave, Lazarom Stanojevićem saznali smo da je u Slobodarskoj ulici u toku nekoliko intervencija. Radi se na saniranju vodovodnih cevi i očekuje se da to bude gotovo do kraja ove ili početkom sledeće nedelje.  Zbog radova su danas stanari ulica Slobodarska i Cane Babović – prvi deo u Požarevcu do 12 sati ostali bez vode, a redakciji je stiglo obaveštenje JKP “Vodovod i kanalizacija” o nestanku vode.

Još jedan od problema sa vodovodnom mrežom koji još uvek nije rešen je u ulici Proleterska 1. O tome je Boom93  više puta pisao.

Početkom juna u Proleterskoj ulici pored zgrade izlivala se voda na mestu gde su radnici Vodovoda navodno otklonili kvar. To su tvrdili stanari zgrade koji su, kako kažu, očajni, jer im je voda ulazila u podrum.

Trenutno je na ovom mestu  raskopana rupa koja stoji više od dva meseca.

Stanojević je rekao da se za Proletersku ulicu traži rešenje i da je na toj lokaciji u pitanju imovinsko- pravni problem. Garaža koju je fizičko lice bespravno postavilo nalazi se iznad vodovodnih cevi, i nemoguće je da mašine uđu i dopru do cevi. Jedno od rešenja je provlačenje cevi kroz Dalmatinsku ulicu, ali je to malo veći zahvat.

Radi se i na projektu zamene starih cevi, jer je potrebno zameniti jedan veći deo.

Direktor Vodovoda je ranije rekao da je garaža postavljena na delu vodovodne instalacije, i da na ovom prostoru često dolazi do pucanja cevi.

Do sad smo tu imali bar šest intervencija. Cevi ovde stalno pucaju, jer su dotrajale“, naveo je ranije Dimitrijević.

Garaža mora da se ukloni, ali je za to potrebna velika procedura, počevši od obaveštavanja inspekcije.

Inače, kasni se saniranjem popucalih cevi u gradu, jer se najpre rešavaju prioritetnije intervencije. Nedavno su eksplodirala dva velika cevovoda, jedan u Moravskoj ulici, a drugi u Zelengorskoj i sve ekipe Vodovoda su bile usmerene na saniranje ovih cevovoda, saznaje Boom93.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend