Društvo

Veliko Gradište dodelilo novac za projekte šest medija u vrednosti od 1,2 miliona dinara

Foto: Boom93/M. Veljković
Predsednik Opštine Veliko Gradište doneo je rešenje o raspodeli sredstava iz budžeta opštine za projekte kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja.

Na osnovu rešenja, sa ukupno 1,2 miliona dinara biće podržani projekti šest medijskih kuća.

Najviše novca dobilo je Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu SAT TV za projekat „Na obali Dunava“, 500.000 dinara.

350.000 dinara dobilo je preduzeće Mlava medija iz Petrovca na Mlavi za projekat „Kulturno nasleđe Velikog Gradišta u turističkoj ponudi“.

Po 100.000 dinara dobile su tri medijske kuće iz Požarevca, Privredno društvo Boom93 za projekat „Veliko Gradište u fokusu“, Preduzeće „Presenting Media“ za projekat Mističnim stazama Velikog Gradišta, kao i Novinsko-izdavačko privredno društvo “Reč Naroda” kome je odobren projekat pod nazivom „Kulturno-umetničko lice Velikog Gradišta.

Najmanje novca 50.000 dinara dobilo je preduzeće NM Video Production d.o.o. za realizaciju projekta „Školski i omladinski sport opštine Veliko Gradište“.

Komisija je odlučila da ne podrži 5 medijskih projekata i to projekte Društva za spoljnu i unutrašnju trgovinu SAT TV, PD Raven vision, Maxima Cherry d.o.o, Preduzeća „Naš glas“ iz Smedereva i Urban grada.

Projekat “Veliko Gradište u fokusu”, a čiji je deo i ovaj tekst, podržava Opština Veliko Gradište. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend