Društvo Ekonomija

Vučić: Od večeras u 20h cene nafte i benzina idu „u rikverc“

Foto: Boom93/M. Veljković
Od večeras cene nafte i benzina idu u rikverc. Cene će biti niže za 10 dinara rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Velika je kriza sa energentima u Evropi i svetu. Imamo određene količine nafte na teritoriji zemlje, a prava na eksploataciju pripadaju NIS koji je u većinskom vlasništvu „Gaspromnjefta“. Imamo oko 800.000 tona nafte na godišnjem nivou, eksploataciona prava pripadaju NIS, većinski vlasnik „Gaspromnjeft““ kaže Vučić.

„Tražio sam da se spuste cene nafte i za maloprodaju i velikoprodaju“ rekao je Vučić, dodavši da će od večeras cene nafte i benzina ići „u rikverc“ piše Blic.

Baner Boom93 Android aplikacija

Kako je rekao, zahvalan sam ljudima iz NIS.

„Cene će biti za 10 dinara niže nego ove nedelje. Dizel će biti 195 dinara, benzin 180 dinara“ rekao je Vučić.

Podsetimo, Uredba o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama prvo je usvojena 10. februara, da bi od tada bila produžena više puta. Prema poslednjoj Uredbi, objavljenoj u „Službenom glasniku RS“, ograničenje cena naftnih derivata je produženo do 31. maja ove godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Vučić: Od večeras u 20h cene nafte i benzina idu „u rikverc“
    E šta bi sve Nemci dali da imaju ovakog precednika.

%d bloggers like this:
Send this to a friend