Kultura

Miloš Biković u Požarevcu

Foto: YouTube printscreen

Foto: YouTube printscreen

Ovog vikenda u Bioskopu Centra za kulturu prikazuje se film „Izazov”, prvi film u istoriji koji je snimljen u svemiru, a nakon njegove druge projekcije publici će se pokloniti glavni glumac filma Miloš Biković.

„Izazov” je film reditelja Klima Šipenka. Ovo je prvo ostvarenje snimljeno u svemiru. U filmu se radi o hirurgu Evgeniji Beljajevoj, koja ima mesec dana da se pripremi za let do Međunarodne svemirske stanice, gde mora da operiše člana posade. Glavnu mušku ulogu u filmu tumači Miloš Biković, koji će se nakon druge projekcije filma, 30. aprila u 20.15, pokloniti požarevačkoj publici.

U Bioskopu Centra za kulturu film će biti prikazan 30. aprila u 17 časova i u 20.15 časova.

Pored „Izazova” na repertoaru je još šest filmova:

  • „Divna propast” – 28. april u 15.30 časova;
  • „Zli mrtvi: Buđenje” – 28. april u 20 časova;
  • „Renfild” – 29. april u 19.30 časova;
  • „Tri musketara: D’artanjan” – 28. april u 17.30 časova i 29. april u 17 časova;
  • „Princeza Late i magični vodeni kamen” 28. april u 14 časova, 29. april u 15.30 časova i 30. april u 14 časova;
  • „Mačke u muzeju” – 29. april u 14 časova i 30. april u 15.30 časova.

„Divna propast” je film o napetoj ljubavnoj priči između Ebi, devojke koja beži od svog oca i prošlosti koja je prati, koja upisuje fakultet zajedno s prijateljicom Amerikom što dalje od rodnog mesta, gde upoznaje Trevisa Medoksa, koji privlači sve devojke.

U Bioskop Centra za kulturu stiže nastavak horor serijala „Zli mrtvi”. Čitav serijal vezan je za drevni sumeranskog teksta „Necronomicon Ex-Mortisa“, odnosno verzije „Knjige mrtvih” koja služi kao portal koji vodi u dimenziju punu demona. Ponovno okupljanje dve sestre prekinuće otkriće tajanstvene knjige duboko u unutrašnjosti Eliene zgrade koja će omogućiti buđenje zastrašujućih demona i natera.

U filmu „Renfild” na drugačiji način ispričana je legendarna priča o grofu Drakuli. U ovoj horor komediji, Renfild je namučeni pomoćnik Drakule, najnarcisoidniji šef u istoriji. Renfild je primoran da obezbedi plen svom gospodaru i odgovori na svaki njegov izazov, koliko god ga to ponižavalo. Lik grofa Drakule tumači jedan od najvećih svetskih glumaca i dobitnik Oskara, Nikolas Kejdž.

„Tri musketara: D’artanjan” je film koji je snimljen po delu Aleksandra Dime. Ovo je herojska priča o mladiću po imenu Šarl D’Artanjan, koji od kuće odlazi u Pariz, nadajući se da će postati musketar garde. Uprkos neuspešnoj regrutaciji, on ipak postaje deo grupe koju čine trojica najsnalažljivijih musketara – Atos, Aramis i Portos – i ubrzo se uklapa u njihov način života.

Najmlađi posetioci mogu pogledati film „Princeza Late i magični vodeni kamen”, snimljen po dečjoj bestseler knjizi. Glavni lik filma je princeza Late koja na sebe preuzima odgovornost da vrati čarobni vodeni kamen koji je ukrao Kralj medveda, kako bi šuma ponovo dobila vodu nakon suše.

Najmlađi mogu pogledati i film „Mačke u muzeju”, koji govori o mačku Vinsentu i njegovom prijatelju mišu Morisu, koji se sakrivaju u starom klaviru. Kada instrument iznenada završi u muzeju Vinsent upoznaje elitni tim mačaka koji godinama čuva remek-dela od glodara i drugih štetočina. Iako godinama sanja da pronađe pravu mačiju porodicu i žudi za osećanjem pripadnosti, on ne želi da izgubi svog prijatelja koji mu je spasao život, te je Vinsent primoran da sakriva Morisa. Međutim, mišić ima jednu slabost, a to je da voli da grize najpoznatija muzejska remek-dela.

Karte za filmove mogu se kupiti u Biletarnici Centra za kulturu, a njihova cena je 250 dinara.

Biletarnica će raditi danas, 28. aprila do 20 časova, 29. aprila od 13.30 do 19.30 časova i 30. aprila od 13.30 do 20 časova.