Kultura

Ove nedelje u bioskopu film Gorana Kulenovića

Foto: YouTube printscreen/pulafilmfestival

Foto: YouTube printscreen/pulafilmfestival

Bioskop Centra za kulturu radiće u subotu i nedelju, 30. septembra i 1. oktobra, a na repertoaru je pet filmova, među kojima je i ostvarenje Gorana Kulenovića „Smrt djevojčice sa žigicama”.

„Smrt djevojčice sa žigicama” biće prikazan 30. septembra u 15.30 časova. Ovaj kriminalistički film prati patologa Feru (Ozren Grabarić), sveže razvedenog 40-godišnjaka koji dolazi u ostrvski grad kako bi prisustvovao sahrani ćerke svog prijatelja iz detinjstva. Nakon njegovog dolaska, na ostrvu se dešavaju čudne stvari: meštani pričaju o pojavljivanju ogromnog guštera, a vrhunac je ubistvo „djevojčice sa žigicama” – rumunske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Fero uz prijatelja, policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec), upliće se nevoljno u istragu zločina i sam pokušava da dođe do odgovora – ko je ubica?

Više o filmu pročitajte na LINKU.

Na repetoaru su i sledeći filmovi:

  • „Slagalica strave 10” ⎯ 1. oktobar u 19.45 časova,
  • „Tvorac” ⎯ 30. septembar u 17.30 i 1. oktobar u 15.30 časova,
  • „Plaćenici 4” ⎯ 30. septembar u 20 časova i 1. oktobar u 18 časova,
  • „Patrolne šape: Moćni” ⎯ 30. septembar i 1. oktobar u 14 časova.

„Slagalica strave 10 (SAW 10)”  nastavak je jednog od najpopularnijih horor serijala. Radnja je smeštena između događaja iz „Slagalica strave” I i II. Bolesni i očajni Džon putuje u Meksiko na rizičan i eksperimentalan medicinski postupak u nadi da će pronaći čudo za izlečenje svoje bolesti, ali otkriva da je cela operacija prevara namenjena iskorišćavanju najugroženijih. Sa novim ciljem, zloglasni serijski ubica vraća se svom zanatu, boreći se protiv prevaranata na svoj prepoznatljiv način kroz podmukle, poremećene i lukave zamke.

„Tvorac” je film o odnosu veštačke inteligencije i ljudi. „Tvorac” počinje nakon katastrofe: veštačka inteligencija je prouzrokovala uništenje Los Anđelesa. U trenutku dok se odigrava rat između ljudi i robota iskusni veteran američke vojske se nada da će nakon pet godina razdvojenosti pronaći svoju suprugu i kreće u smrtonosnu misiju kako bi locirao tvorca napredne veštačke inteligencije.

U Bioskopu Centra za kulturu prikazivaće se i četvrti deo filma „Plaćenici”. Džejson Stejtam, Endi Garsija, Silvester Stalone i Dolf Lundgren donose novu dozu akcije, uz pridružene članove Megan Foks, 50 Centa i mnoge druge. Ono što je počelo pre 11 godina konačno se završava. Nepobedivi veteran, plaćenik Barni Ros i njegova ekipa, vraćaju se za četvrti nastavak franšize. Ros i njegova plaćenička banda suočiće se sa trgovcem oružja koji upravlja ogromnom privatnom vojskom.

Najmlađa publika može pogledati film „Patrolne šape: Moćni”. U pitanju je novi film iz ovog serijala, koji je objavljen nakon dve godine. Kada se magični meteor spusti u Grad pustolovina, Patrolne šape dobijaju supermoći i postaju Moćne kuce! Za Skaj, koja je najmanja u njihovom timu, nove moći su ostvarenje snova. Ali, stvari će postati loše kada Hamdinger, njihov najveći neprijatelj, pobegne iz zatvora i udruži se sa ludom naučnicom, kako bi ukrao supermoći za dva zlikovca. Dok sudbina Grada pustolovina visi o koncu, Moćne kuce moraju da zaustave zlikovce pre nego što postane kasno, a Skaj će morati da nauči da čak i oni najmanji mogu da naprave najveću promenu.

Cena ulaznice za sve filmove iznosi 250 dinara.

Karte se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu, koja će u subotu i nedelju, 30. septembra i 1. oktobra, raditi od 13 do 20 časova.

U utorak, 3. oktobra, na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu je srpski kandidat za Oskara. U pitanju je film Milorada Milinkovića „Što se bore misli moje”. Film prati poslednjih sedam dana života kneza Mihaila Obrenovića, pre njegovog ubistva na Košutnjaku 1868. godine i prikazuje njegovu romansu sa znatno mlađom verenicom, Katarinom Konstantinović. Uloga kneza Mihaila poverena je Draganu Mićanoviću. Ovaj istorijsko-politički triler nosi naslov čuvene pesme kneza Mihaila Obrenovića.