Kultura

Ovog vikenda u bioskopu nastavak filma „Moja velika mrsna pravoslavna svadba”

Foto: YouTube printscreen/Taramount

Foto: YouTube printscreen/Taramount

Na reperotaru Bioskopa Centra za kulturu ovog vikenda je treći deo filma „Moja velika mrsna pravoslavna svadba”. Pored toga, prikazivaće se još pet filmova.

„Moja velika mrsna pravoslavna svadba” je komedija scenaristkinje i rediteljke Nie Vardalos. Putovanje u Grčku i porodično okupljanje porodice Portokalos emotivno je, urnebesno i puno preokreta.

Film će biti prikazan danas, 8. avgusta, u 16 časova i u subotu, 9. avgusta u 18 časova.

Na repertoaru su i sledeći filmovi:

  • „Pored tebe” – 8. septembar u 18 časova, 9. septembar u 16 časova i 10. septembra u 18.30 časova,
  • „Zvuk slobode” – 8. septembar u 20 časova,
  • „Opatica iz pakla 2” – 9. septembar u 20 časova i 10 septembar u 9.30 časova,
  • „Madam di Bari” – 10. septembar u 16 časova i
  • „Detektiv Crvle i Zlatna košnica” – 8, 9. i 10. septembar u 14 časova.

Domaći film „Pored tebe” je nastavak filmova „Pored mene” i „Šišanje”. Da bi rešila misteriju nestanka druga iz razreda, tabloidna novinarka Ksenija će morati da uđe u mutan svet kriminala, estrade i politike, gde bivši prijatelji iz razreda odjednom postaju – osumnjičeni. Osumnjičena postaje i Ksenija, kad policijski inspektor Vuk počinje svoju istragu o slučaju. Ksenija će sad morati da bira između života jedine porodice koju ima, baka Vere i istine za kojom traga.

Film „Zvuk slobode” zasnovan je na istinitoj priči trgovine decom. Timoti Balard je dao otkaz na poslu u američkom Ministarstvu državne bezbednosti kako bi pomogao da se spasu životi dece žrtava trgovine ljudima u Kolumbiji. Radnja je usredsređena na Balardovu nevladinu organizaciju „Operacija Podzemna železnica” koja se bavi sprečavanjem i otkrivanjem trgovine seksom.

„Opatica iz pakla 2” nastavak je horor filma iz 2018. godine. Godina je 1956, a radnja se događa u Francuskoj. Sveštenik je ubijen. Zlo se širi. Sestra ponovno se suočava sa zlom silom u obliku iste demonske opatice Valak.

Oni koji to nisu učinili prošle nedelje ovog vikenda mogu pogledati „Madam di Bari” rediteljke Majven. Ovaj film otvorio je ovogodišnji filmski festival u Kanu. Govori o Žani Beku, koja je 1743. rođena kao vanbračna ćerka siromašne krojačice, da bi slavu stekla kao dvorska dama i, kao kontesa Di Bari, poslednja zvanična ljubavnica Luja XV.

Uloga Luja XV u ovom filmu poverena je Džoniju Depu.

Najmlađa publika može pogledati animirani film „Detektiv Crvle i Zlatna košnica”.U bajkovitom gradiću smeštenom između jezera i šume, Medenom brdu, stanovnici se pripremaju za za svoj omiljeni praznik – Dan grada. Toga dana svi građani Medenog brda imaju priliku da se dive jedinstvenoj Zlatnoj košnici, zaštitnici grada. Po legendi, pronašli su ga osnivači Doline meda, a legenda kaže da će һiljade nedaća zadesiti grad ako Košnica nestane.

Ulaznice za sve filmove koštaju 250 dinara i mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu.

Biletarnica će danas i sutra, 8. i 9. septembra, raditi od 13 do 19 časova, a u nedelju, 10. septembra od 13 do 20.30 časova, a u nedelju, 3. avgusta od 13 do 20.30 časova.