Muzika

Debi album beogradskog sastava Retrospektiva

Kontra / Promo

Kontra / Promo

“Kada smo odlučivali o tome za koju još pesmu sa albuma da snimimo spot, vodili smo se time šta se najviše dopalo ljudima koji su nas slušali do tada. Sve što je moderno zapazila je publika, a ono alternativno se dopalo medijima. Poslušali smo publiku,’’ poručuju iz sastava Retrospektiva povodom objavljivanja svog debi albuma, pod nazivom ”Priče sa hard diska’’ za izdavačku kuću Kontra, i novog singla i novog spota za pesmu “Ovo nije kraj”.

„Priče sa hard diska“ je debi album pop sastava Retrospektiva koji je nastajao u Boegradu u periodu od 2019. do 2021. godine. Album broji osam pesama, od kojih su tri singl i pet do sada neobjavljenih pesama.

„Dugo smo radili na ovom albumu jer smo od početka želeli da sve što možemo uradimo sami. Osam pesama koje se nalaze na albumu su samo deo muzike koju smo napravili kako bismo pronašli naš zvuk. Bilo nam je važno da stvaramo muziku koja može da pripada sceni mladih izvođača čije vreme tek dolazi, a najvažnije je da smo u celom tom procesu uživali i mnogo naučili“, navode članovi benda.

Njihovu muziku definiše spoj pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka. Iza njihovih pesama stoje autentičan muški vokal, fanki bas i savremeni muzički programing. Retrospektivu čine: Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija.

Na stvaralaštvo Retropektive najviše su uticali strani izvođači kao što su Mac Miller, The Weeknd i Tame Impala, domaći elektronski bendovi sa početka 21. veka – Speed Limit, Darkwood Dub, J.U.S.T. – i mladi regionalni bendovi.