PROMO

Boom93: Lista 20 najčitanijih tekstova tokom 2021. godine

Sajt Boom 93 u ovoj godini zabeležio je preko 3,5 miliona poseta i napisano je 74% više tekstova nego prethodne godine.

Trend rasta novih posetilaca beleži se u poslednjih godinu dana, tako da je prema analitici sajta zabeleženo 69% novih posetilaca. Vesti Boom 93 se najviše čitaju u Srbiji, SAD, Austriji, Nemačkoj i Bosni.

Tekst sa najviše pregleda i u 2021. godini je Država od juna plaća polovinu troškova za izolaciju i zamenu stolarije na kućama i zgradama” sa udelom od 3,51% u odnosu na ukupan broj poseta, a u nastavku možete pogledati listu ostalih najčitanijih tekstova u protekloj godini.

 1. Dete poginulo u Požarevcu, vozač uhapšen – Policijska uprava u Požarevcu u aprilu potvrdila je za Boom 93 da je poginulo petogodišnje dete u Požarevcu. Pripadnici MUP-a u Požarevcu uhapsili su S. M. (1997), sa prebivalištem u Austriji, zbog postojanja osnova sumnje da je upravljajući vozilom marke “mercedes”, udario petogodišnje dete, koje se u tom momentu nalazilo na ulici.

  Foto: Boom93/M. Veljković
 2. Krizni štab odobrio defile i muzički program, koja “zvezda” otvara LJKI? – Potvrđeno održavanje Ljubičevskih konjičkih igra sa programom na hipodromu i defileom i muzičkim programom u centru grada.
 3. Muškarac preminuo nakon tuče u Požarevcu– U aprilu mesecu u ulici Sime Simića dogodila se tuča. Nakon tuče koja se  dogodila ispred lokala “Barakuda”, muškarac je preminuo. Život je izgubio muškarac D.M. (1973)
 4. Preminuo Dragutin Dinčić Gale– Ugledni preduzetnik, ugostitelj i košarkaški trener Dragutin Dinčić Gale preminuo je u martu u 52.godini u Požarevcu.

  NIkola Jokić sa Požarevljaninom MIlošem Obrenovićem
 5. Šta je Nikola Jokić radio u Požarevcu?– Nikola Jokić, jedan od najboljih srpskih košarkaša i MVP NBA lige za prošlu sezonu  boravio je u Požarevcu. Jokić je bio gost na Hipodromu gde je pratio tradicionalne Ivanjdanske konjičke trke.
 6. Kako je Dara iz Jasenovca snimana u Požarevcu?– U novembru 2019. godine film Dara iz Jasenovca sniman je na obalama Velike Morave kod Ljubičevskog mosta. Tada je za potrebe filma, na terenu ekipa od oko 180 ljudi koju čine glumci, statisti i tehnička podrška. Boom93 je tada posetio snimanje filma, a foto galerija sa snimanja filma bila je jedna od najpregledanijih tokom 2021.
 7. Ruši se nekadašnja zgrada Bioekskluziva, šta će biti izgrađeno na njenom mestu?– Nekadašnji restoran „Bioekskluziv“ i prostorije koje su se nalazile iznad restorana su u fazi rušenja. Na njegovom mestu preduzeće „Kompanija Evrotrgovina“ iz Šapina biće podignut poslovno-stambeni objekat sa podrumom, prizemljem, četiri sprata i potkrovljem.
 8. Preminuo cenjeni požarevački internista dr Vladislav Todorović– U januaru prošle godine, nakon borbe koja je trajala više od mesec dana, bitku sa korona virusom izgubio je cenjeni požarevački internista dr Vladislav Todorović.
 9. Oglasilo se Ministarstvo prosvete o slučaju Marine Samardžić – Povodom slučaja u srednjoj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Požarevcu, gde prilikom polaganja prijemnog ispita za srednju školu, učenicima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nije omogućeno polaganje testa sa prilagođenim sadržajem, ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja navelo je aktivnosti koje planira u skladu sa preporukom poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

  Foto:Odbojkaški savez Srbije
 10. Preminuo Vladimir Mladenović, nekadašnji odbojkaš i reprezentativac– Vladimir Mladenović, nekadašnji odbojkaš Mladog radnika iz Požarevca, Crvene zvezde, Vojvodine iz Novog Sada, reprezentativac Jugoslavije, tragično je preminuo u martu prošle godine u 50. godini.
 11. Za ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre samo defile i program na hipodromu?– Nakon jednogodišnje pauze, najavljene su Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu.
 12. Mladić oduzeo sebi život – U decembru mesecu, mladić je sebi oduzeo život skokom sa trećeg sprata zgrade u centru Požarevca.
 13. Ovo je najlepše dvorište na teritoriji grada Požarevca– U zgradi Načelstva organizovana je dodela nagrada u okviru 8. konkursa „Najlepše dvorište i terasa 2021.“ koju su organizovali Grad požarevac, JKP „Komunalne službe“ Požarevac i Novinsko izdavačko preduzeće „Reč Naroda”. Pobednik ovogodišnjeg konkursa je Jovana Janković iz Petke.
 14. Uhapšene dve osobe zaposlene u Crvenom krstu Požarevac– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su u aprilu prošle godine dve osobe zaposlene u Crvenom krstu Požarevac.
 15. Kako izgleda život na Aljasci tokom radnog dana od 16 sati?– Rad u fabrici za obradu ribe u Vudriveru na Aljasci opisuje Ivan Naumović, profesor fizičkog vaspitanja, koji se vratio kući u Požarevac, nakon što je treću godinu zaredom išao na privremeni rad na drugi kraj sveta. Kaže da je motiv za odlazak prvenstveno bila dobra zarada. Video prilog sa Ivom bio je jedan od najgledanijih tokom prošle godine.
 16. Da li će se ove godine održati LJKI?– Bilo je neizvesno da li će se i u kom obimu ove godine održati najveća sportsko-turistička manifestacija u Srbiji i regionu. LJKI se po tradiciji održavaju prve nedelje u septembru na gradskom hipodromu, a defile i kulturno umetnički program organizuju se u centru grada, na gradskom trgu.
 17. Tokom vikenda i praznika u sedam ugostiteljskih objekata u Požarevcu prekršene epidemijske mere– Komunalna inspekcija i milicija je tokom proteklog vikenda i državnih praznika vršila nadzor u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, a prema rečima Žakline Jovović, rukovodioca odeljenja za inspekcijske poslove, u sedam ugostiteljskih objekata je došlo do kršenja mera u pogledu propisane distance i broja gostiju.

  Foto: Youtube/Printscreen
 18. Zorica Brunclik i Bajaga zvezde muzičkog programa ovogodišnjeg LJKI– Potvrda muzičkog programa na Ljubičevskim konjičkim igarama.

  Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
 19. Preminuo načelnik Zabele Goran Nenadović– Uprava za izvršenje krivičnih sankcija početkom novembra je saopštila da je iznenada, u svojoj 43. godini, preminuo načelnik Posebnog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela) Goran Nenadović, koji je tu funkciju obavljao od trenutka kad je Posebno odeljenje otvoreno 2010. godine.
 20. Ponovo saobraćajna nezgoda na krivini u ulici Bratstva i jedinstva– Fotografije saobraćajne nesreće na krivini koja se nalazi u ulici Bratstva i jedinstva u Požarevcu bile su najpregledanije tokom juna meseca.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend